Aanwijzing collectieve festiviteiten 2014

Het college wijst voor de periode van 1 april 2014 tot en met 1 januari 2015 een aantal dagen aan als collectieve festiviteit. Het gaat om Koningsnacht, Koningsdag, de dagen dat het Nederlands elftal de achtste finale (WK), kwartfinale, halve finale en de finale wint op het WK voetbal en Oud en Nieuw. Het college heeft in verband met de troonswisseling de aanduiding van de collectieve festiviteiten Koninginnenacht en Koninginnedag gewijzigd in Koningsnacht respectievelijk Koningsdag. Daarnaast geldt een aangepaste duur van de collectieve festiviteit Koningsnacht, namelijk van 18.00 uur tot 01.00 uur. De aanwijzing houdt in dat bedrijven, zoals horeca, in Nieuwegein die onder de werking van het Activiteitenbesluit milieubeheer vallen zich op eigen terrein niet hoeven te houden aan de bijbehorende geluidsvoorschriften. In het collegebesluit zijn andere voorschriften opgenomen waar men zich aan moet houden ter voorkoming van overmatige geluidshinder.

Met deze aanwijzing hoeven de bedrijven geen geluidsmelding te doen of een geluidsontheffing aan te vragen om ontheffing te krijgen van de geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit milieubeheer. Het Activiteitenbesluit milieubeheer in combinatie met de APV biedt namelijk de mogelijkheid tot twaalf keer ontheffing per jaar van de geluidsvoorschriften. Deze aanwijzing leidt tot administratieve lastenverlichting voor het bedrijfsleven en voor de gemeente Nieuwegein. Beslispunten:

1) Voor de periode van 1 april 2014 tot en met 1 januari 2015 een aantal dagen als collectieve festiviteit aan te wijzen en het Aanwijsbesluit APV 2013 te wijzigen conform bijgevoegd wijzigingsvoorstel.
2) Het Besluit aanwijzing collectieve festiviteiten 2011-2014 in te trekken. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk