Aanstaande zaterdag Sinterklaasintocht

Zaterdag 12 november om 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan in Vreeswijk bij de Oude Sluis. Als alles goed gaat dan zal de pakjesboot rond 13.45 uur met de Sint vanuit het Merwedekanaal de Vaartse Rijn indraaien. De burgemeester heet Sinterklaas met zijn Pieten daar welkom voor alle kinderen van Nieuwegein.

Natuurlijk komen ook nog veel andere Pietenboten mee en zelfs Strooipieten, Muziekpieten en zelfs een Vliegende Piet en een Steltpiet, dus dat wordt vast heel erg leuk! Kinderen kunnen als ze het willen op de foto met de Steltpiet.

Voordat Sinterklaas aankomt in Vreeswijk is er een leuk voorprogramma: kinderen zingen Sinterklaasliedjes en er is aan het begin van de Dorpsstraat van 12.00 uur tot 17.00 uur een speciale Sinterklaasmarkt met kinderactiviteiten. Na aankomst aan wal maakt de Sint rond 14.14 uur in een open voertuig een korte rondgang door Vreeswijk. Het programma eindigt in Vreeswijk om 17.00 uur.

Verkeer en parkeren
Tijdens de intocht van Sinterklaas in Vreeswijk worden veel bezoekers verwacht. De organisatie vraagt u daarom om niet met de auto naar Vreeswijk te komen, maar gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Als u toch met de auto komt, dan is parkeren in de omliggende wijken gewenst. De busdienst rijdt overigens tussen 12.30 uur en 15.30 uur niet door Vreeswijk.

Wegafsluitingen
De Dorpsstraat (tussen Koninginnenlaan en Mauritsstraat) is op 12 november van 12.00 uur tot 17.30 uur afgesloten. Tussen de Mauritsstraat en de Molenstraat is het van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten (voor alle verkeer). Een wegsleepregeling is van toepassing, dus parkeren van auto’s is niet toegestaan. De Oude Sluis en de Koninginnenlaan worden zaterdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur afgesloten (voor zover dat noodzakelijk is). Verkeersregelaars zijn aanwezig om bezoekers te begeleiden.

Fietsenstallingen
Op de Handelskade bij de Wilhelminabrug en op de hoek van de Oranjestraat/Rijnlaan staan fietsenstallingen. Een tip is om niet met de fiets het evenementengebied in te gaan, maar gebruik te maken van de fietsenstallingen.

Veiligheid voorop
De gemeente plaatst op verschillende locaties dranghekken. Vanwege de veiligheid vraagt de organisatie u om kinderen niet op of voor de hekken te plaatsen. De Kippenbrug blijft na de aankomst van de Sint open tot na de rijtoer. De Hoge brug (Molenbrug) op de Lekstraat wordt afgesloten voor het publiek. De terrassen van de horeca langs de route blijven leeg, zodat bezoekers goed zicht op de stoomboot en de Sint hebben.

EHBO-post
De EHBO-post is gevestigd in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan. Daar kunnen ouders ook terecht als hun kind door de drukte mogelijk is zoekgeraakt. Tip is om het mobiele nummer op de hand van uw kind te zetten zodat u men u gemakkelijk kan bereiken.

City
Na zijn bezoek aan Vreeswijk vertrekt Sinterklaas met al zijn Pieten naar City. Om 14.30 uur start het voorprogramma op het verdiepte winkelplein aan de Laag Raadstede, voor de ingang van de Jumbo. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur houdt Sinterklaas zitting op een podium. Aansluitend is er tot 17.00 uur een Meet & Greet met de Sint. Om 17.00 uur neemt hij weer afscheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk