Aanrijding onder invloed

Bij een aanrijding tussen twee auto’s raakten op maandagavond 22 november twee mensen gewond. Rond 18.35 uur reed een 50-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Symfonielaan, komende uit de richting van de Structuurbaan en gaande in de richting van de A.C. Verhoefweg. Over dezelfde weg kwam hem een 32-jarige automobiliste uit Nieuwegein tegemoet. Zij wilde op de kruising met de Elzenhoeve linksaf slaan. Zij stopte voor het rode verkeerslicht en trok op toen het groen werd. De Nieuwegeiner had op dat moment rood, maar reed toch rechtdoor, met een ernstige aanrijding tot gevolg.
De 32-jarige Nieuwegeinse en een 34-jarige plaatsgenoot die bij haar in de auto zat, hadden beiden pijnklachten in hun nek. Zij werden naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mochten na onderzoek naar huis. Beide auto’s moesten worden weggesleept.De 50-jarige Nieuwegeiner rook naar alcohol, maar het lukte hem niet op straat een blaasproef af te leggen. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar lukte het hem niet een geslaagde ademanalyse af te leggen. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte werd hem daarop verzocht mee te werken aan een bloedproef, dat weigerde hij, ook nadat hem dat door een hulpofficier van justitie was gevorderd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: