Katern

Aanpassing verordeningen openbaar onderwijs

Voor het primair- en voortgezet openbaar onderwijs zijn er sinds 1997 twee bestuurscommissies. De taken en bevoegdheden hiervan, alsmede de verhouding tot het gemeentebestuur, zijn vastgelegd in verordeningen. Door diverse ontwikkelingen moeten deze worden aangepast.

Ten eerste is er behoefte om de financiële verantwoording duidelijker vast te leggen, zodat de nieuwe verordeningen beter aansluiten op het traject van de gemeentelijke jaarrekening. Ook heeft een toetsing plaatsgevonden aan de Wet dualisering gemeentebestuur. In de onderwijswetten die van toepassing zijn, wordt aangegeven dat de gemeenteraad de bevoegdheid houdt om bij verordening de instelling van bestuurscommissies voor het openbaar onderwijs te regelen. De hieruit voortvloeiende beheersconvenanten kunnen door het college van burgemeester en wethouders worden vastgesteld.

Verder zijn er een aantal redactionele aanpassingen gedaan. Beide bestuurscommissies kunnen zich vinden in de voorgestelde wijzigingen. De nieuwe verordeningen zijn van kracht met ingang van 1 augustus 2003.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk