Aanpak fietsknelpunten in Nieuwegein

Nieuwegein investeert de komende jaren extra in het oplossen van fietsknelpunten in de stad. In samenwerking met o.a. de Fietsersbond is een lijst gemaakt met knelpunten die fietsers ondervinden in Nieuwegein. Op basis van deze lijst is bepaald welke knelpunten wanneer aangepakt kunnen worden. Jaarlijks is hiervoor een bedrag van € 100.000 euro beschikbaar.

Hans Reusch (wethouder verkeer): “Een van de speerpunten van het huidige college is om mensen te stimuleren vaker op de fiets te stappen. Dat is beter voor je gezondheid, voor je portemonnee en voor het milieu. Als mensen merken dat alledaagse hindernissen voor de fietser opgelost zijn, kan dat een extra stimulans zijn om de fiets te nemen. Met deze aanpak streven wij ernaar om Fietsstad van 2014 te worden!”

De knelpuntenlijst is opgesteld op basis van meldingen die in de loop van de tijd bij de gemeente binnengekomen zijn. Daarnaast hebben zowel de raadsleden als de Fietsersbond knelpunten aangeleverd. Op basis van de lijst is geanalyseerd of het inderdaad een knelpunt is dat aangepakt moet worden en wat de mogelijke maatregel(en) zou(den) kun(nen) zijn om het op te lossen. In de gemeentelijke begroting is hiervoor jaarlijks een bedrag van €100.000,= beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft het Bestuur Regio Utrecht €300.000,= subsidie gereserveerd voor de aanpak van Nieuwegeinse fietsknelpunten. Gebleken is dat sommige aangedragen knelpunten meer dan kleine maatregelen vergen om ze aan te pakken. Vaak zijn dit ontbrekende schakels of nieuwe routes. Zo nodig worden deze als nieuw project opgevoerd waarvoor separate financiering gezocht zal moeten worden. Klik op het cameraatje voor de reeds opgeloste knelpunten en die in de planning staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk