Aanmelden voor kranslegging dodenherdenking

Zoals in het hele land, vindt op 4 mei ook in Nieuwegein de dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg. Tijdens de herdenking worden er elk jaar namens een aantal organisaties kransen bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg in Jutphaas gelegd. Het Comite 4 en 5 mei Nieuwegein wil graag inwoners uit Nieuwegein, die affiniteit hebben met de Tweede Wereldoorlog, oproepen om dit jaar ook een krans of bloemen te leggen na de twee minuten stilte.

Tim Hagt van de organisatie: ‘Als iemand uit Nieuwegein, dan kan een persoon of organisatie zijn, dan is het fijn als men zich eerst even aanmeldt via het e-mailadres: info@4en5meinieuwegein.nl.’ Aanmelden kan tot een aantal dagen vooraf aan de herdenking.

Over het ‘Monument Voor De Gevallenen’
De maker van het ‘Monument Voor De Gevallenen’ is kunstenaar en Albert Dresmé (1915 – 2003) uit Utrecht. Dresmé leerde de beginselen van het vak van zijn vader, de beeldhouwer Adrianus Johannes Dresmé. Hij kreeg zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en studeerde vervolgens bij Jan Bronner aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam.

In 1960 is de gedenkplaat met de namen vervangen, omdat deze volledig bleek aangetast door erosie. In 2001, 2007 en 2009 hebben vandalen het monument vernield waardoor het gedeeltelijk gerestaureerd moest worden. In 2002 en 2003 is het monument geheel gerestaureerd, omdat het aangetast was door de weersomstandigheden.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren