Aanleg parkzone achter Stadshuis begonnen

Op 2 april zijn de eerste bomen gepland in de Doorslagzone naast het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Met het planten van de bomen is een begin gemaakt met de aanleg van een tijdelijke groene zone tussen het Stadshuis en de Doorslag. Het komend voorjaar wordt op het voormalige bouwterrein een grasveld ingezaaid.

Het park is een tijdelijke oplossing, omdat bouwplannen voor dit terrein vanwege de economische tijd niet meer haalbaar zijn. Zo stonden ooit twee kantoorgebouwen van 150 meter hoog gepland op dit terrein. Later werden de plannen bijgesteld tot een gebouw van 80 meter hoogte, maar een paar jaar geleden werd ook dit geannuleerd.

Wanneer de economische tijden weer aantrekken zou volgens de huidige plannen het park weer veranderen in een kantoorzone. In het Stadshuis van Nieuwegein is op de onderste verdieping een maquette te zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren