Katern

Aanhoudingen na geweld op kermis

Op de kermis die afgelopen week plaats vond in de binnenstad van Nieuwegein, heeft op zaterdag 28 mei een vechtpartij plaatsgevonden. Er werden twee verdachten aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Rond 18.40 uur kwam een melding van een geweldsincident op de kermis bij de Hagestede/Spoorstede. Daar zou een groep jongeren een gezin dat de kermis bezocht belaagd hebben. Meerdere gezinsleden zouden daarbij geslagen en geschopt zijn. Agenten gingen erheen en troffen bij de EHBO-post betrokkenen aan. Naar aanleiding van een ruzie tussen twee jongens zou de vechtpartij zijn ontstaan. Omstanders hebben de partijen uit elkaar gehaald, waarna de rust was wedergekeerd. Op het moment dat de agenten arriveerden zag een beveiliger een jongen wegrennen. Hij ging erachteraan en kon hem, 16 jaar uit Utrecht, aanhouden, waarna hij werd overgedragen aan de politie. De agenten spraken met verschillende getuigen. Hierdoor kon op een later moment nog een verdachte, een 17-jarige jongen uit Vianen, worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De recherche in Nieuwegein vraagt mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij en nog niet hebben gesproken met de politie, zich te melden via 0900-8844. Meldt u zich liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren