Aandacht voor duurzaamheid De Veldrakker

Openbare Basisschool De Veldrakker in Batau noord staat tussen 28 februari en 15 maart in het teken van duurzaamheid. Op dinsdag 28 februari gaat het project feestelijk van start, in aanwezigheid van de wethouder voor Milieu, Hans Reusch. De wethouder, die ook verantwoordelijk is voor de afvalstromen in Nieuwegein, zal speciaal over recyclen aan de kleintjes in groep 1, 2 en 3 een gastles geven. In de themaweken is er naast recycling ook aandacht voor duurzame energie en omgaan met de aarde.

Tot en met 15 maart werkt De Veldrakker met speciaal lesmateriaal over duurzaamheid. Met leskisten van het Milieu Educatie Centrum (MEC), zoals Natuurlijke energie en Sarah’s wereld, maken de kinderen verder kennis met duurzaamheid. Ook zullen er sprekers komen die de kinderen gastlessen geven over onder andere onze aarde, windenergie, zonne-energie en energiebesparing.
Het project is een vervolg op het succes van 11 november 2011, de Dag van de Duurzaamheid. Toen lazen wethouders en ouders voor uit het tweede Mr Finney boek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk