Aanbrengen buizen onder trambaan, Weverstede deels afgesloten

Aannemer Siers leiding-montage projecten Oldenzaal b.v. werkt vanaf 26 april aan het aanbrengen van nieuwe water-, warmte- en elektrabuizen bij de Weverstede in de binnenstad van Nieuwegein. Hiervoor wordt de Weverstede ter hoogte van de trambaan negen weken voor een deel afgesloten. Doorgaand verkeer is niet mogelijk in deze periode. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

Er komt in City een nieuw, modern knooppunt voor tram en bus, met goede loop- en fietsroutes. Begin volgend jaar start de aanleg. Omdat er op de toekomstige plek van dit knooppunt nog leidingen in de grond zitten, worden deze in opdracht van nutsbedrijven Eneco Warmte, Vitens en Stedin verlegd.

Met een speciale methode, een pilot-gestuurde boring, worden hiervoor drie nieuwe buizen onder de trambaan geboord: twee van 38 meter, één van 40 meter. Een deel van de Weverstede wordt hiervoor opgebroken. Ook is er ruimte nodig voor de machines die de buizen de grond in brengen. De parkeergarage onder Cityplaza blijft bereikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk