Poging tot zelfdoding in de wijk Galecop

Aan de Louis Couperushove in de wijk Galecop wist de politie een poging tot zelfdoding te voorkomen. Een inpraatprocedure mocht niet baten. Afgelopen zondagmiddag rond 11.40 uur kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Toen de politie aanbelde deed de 52-jarige bewoner open en rende bij het zien van de agenten de woning in, pakte een mes en dreigde zichzelf wat aan te doen. Met veel wagens trok de politie naar het adres waaronder ook een speciaal arrestatie team. Allen hadden een kogelvrijvest aan. Vrouw en kind waren waren inmiddels door de politie uit het huis gehaald. De man is door een arrestatieteam overmeesterd.

Woordvoerster Mieke de Kort van de politie: ‘We hebben een knalpatroon gebruikt aan de achterkant van de woning om de man af te leiden. Hierna kon de speciale eenheid binnendringen en de man overmeesteren.’

De man is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten op verdenking van huiselijk geweld. Het voorval trok veel bekijks in de wijk en een groot deel van de straat was gedurende de actie afgesloten. Rond 14.00 uur was de straat weer vrijgegeven. Klik op het cameraatje voor de foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk