6e halfjaarrapportage integrale aanpak Roma problematiek

Samenvatting: Bij de start van de integrale aanpak Roma problematiek in 2009 werd afgesproken om college en raad tijdens de pilot periode van 3 jaar via een halfjaarrapportage te informeren over de voortgang. In deze zesde en laatste halfjaarrapportage staat de voortgang binnen de 27 Wisselgeldgezinnen ten aanzien van de vijf hoofddoelstellingen centraal: verbeteren schoolgang, verminderen overlast, tegengaan armoede, tegengaan uitkeringsafhankelijkheid en terugdringen criminaliteit.

De vooraf vastgestelde streefcijfers op de terreinen “verbeteren schoolgang” en het “tegengaan van uitkeringsafhankelijkheid” werden bij het afsluiten van de 3-jarige pilotperiode ruimschoots behaald. De intensieve benadering van de 27 Wisselgeldgezinnen en de investering in de professionaliteit en kennis van alle betrokken instellingen hebben een directe, positieve uitstraling op de resultaten bij andere gezinnen waar sprake is van multiproblematiek. Wisselgeld wordt na afsluiting van de pilot dan ook voortgezet en verbreedt naar andere multiprobleemgezinnen waar een gecombineerde inzet van zorg en dwang nodig is.

Beslispunten:
Kennis te nemen van de zesde halfjaarrapportage over de integrale aanpak Roma problematiek (1 juli 2011-31 december 2011). Akkoord met voorstelM

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk