Dorpshuis Vreeswijk in actie met het ANWB fonds: ‘Vervoer is geen obstakel’

Het initiatief van het dorpshuis Vreeswijk om een Golfkar aan te schaffen is genomineerd voor de ‘Samen in actie met het ANWB fonds.’ Iedereen (dus ook niet-ANWB leden) kunnen tot 30 september a.s. op hun favoriete project stemmen.

Per provincie stelt het ANWB fonds € 10.000,- beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit.’ Voor de provincie Utrecht dingt het dorpshuis Vreeswijk mee voor deze bijdrage met het project ‘Vervoer is geen obstakel’.

Met de aanschaf van een golfkar kan het dorpshuis ook die bewoners bereiken en bedienen waarvan bekend is dat zij niet of nauwelijks gebruik maken van het activiteitenaanbod van het dorpshuis. Het gaat om mensen met een heel klein sociaal netwerk, die nog moeilijk zelfstandig eropuit kunnen. Dit zijn met name ouderen, maar ook jongeren die chronisch ziek zijn, mensen met een beperking of mensen in een armoedesituatie. Door het aanbieden van deze vervoersmogelijkheid hoopt dorpshuis Vreeswijk deze mensen uit hun sociale isolement te halen. Tevens hoopt zij hiermee een groep jonge vrijwilligers aan te trekken die gemotiveerd zijn om het golfkarretje te besturen zodat er ook een verbinding ontstaat tussen de verschillende doelgroepen.

Stemmen kan op: www.anwb.nl/stem zoek op: Vervoer is geen obstakel of zoek op: Nieuwegein.
Met de steun van de inwoners van Nieuwegein hopen wij het bedrag van € 10.000,- binnen te halen en dit project te realiseren.

One thought on “Dorpshuis Vreeswijk in actie met het ANWB fonds: ‘Vervoer is geen obstakel’

  1. Linda

    Goed initiatief, door het misbesteden van WMO geld door onze gemeente aan allerlei managers en deugdfeestjes uit noodzakelijkheid geboren. Ondertussen betalen nog teveel managers hun hypotheek met belastinggeld bedoeld voor zorg en voorzieningen. Dat moet stoppen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren