6e Fiets-Rommelroute Batau-Noord

Ook dit jaar houden de bewoners in de wijk Batau Noord weer een Fiets-Rommelroute. Het is voor de zesde keer dat bewoners van de wijk hun tweedehands- of zelfgemaakte spullen te koop kunnen aanbieden. Vanaf de eerste editie in 2017 bleek de formule een succes. Door de coronapandemie kon de route in 2020 en ’21 niet doorgaan. De Fiets-Rommelroute Batau-Noord is dit jaar op zondag 9 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden en inspireren
Wanneer je je aanmeldt ontvang je een bevestiging van deelname en uitleg over de rommelroute. ‘Ook mailen we je een poster. Print deze uit en hang goed zichtbaar voor je raam. Hiermee bereiken we nog meer potentiële deelnemers, maar inspireren we ook alvast bezoekers voor de rommelroute’ aldus de organisatie. Wijkbewoners die mee willen doen kunnen zich tot woensdag 15 mei aanmelden bij de organisatie via een e-mail naar rommelroutebatau-noord@outlook.com.

Verkoop vanaf eigen terrein
Tijdens de rommelroute kunnen bewoners hun tweedehands- of zelfgemaakte spullen te koop aanbieden, maar alleen vanaf eigen terrein, zoals de tuin, oprit, garage, schuur etc. Dit heeft te maken met de vergunning die is afgegeven voor dit evenement. Deelname aan de rommelroute is gratis, maar men moet zich vooraf wel aanmelden. Commerciële verkoop mag niet. De verkoopplek gezellig en goed zichtbaar maken mag wel.

Ook dit jaar zorgt de organisatie voor posters, spelregels en plattegronden voor de deelnemers. Binnenkort plaatst de Nieuwegeinse nieuwssite www.pen.nl een interactieve digitale plattegrond die steeds aangevuld wordt met plekken waar bewoners hun spulletjes te koop aanbieden. Daarop kunnen potentiële deelnemers zien welke buren zich al aangemeld hebben. Bezoekers kunnen met deze digitale plattegrond op zondag 9 juni eenvoudig de verkoopadressen vinden vanaf de mobiele telefoon. Vanaf zaterdag 1 juni zijn bij Bruna Muntplein ook weer gedrukte plattegronden verkrijgbaar.

Gebaseerd op ervaringen van de laatste jaren vraagt de organisatie om vooral buren en andere inwoners van uw straat/wijk te stimuleren ook mee te doen. Hoe meer deelnemers in een straat des te beter de verkopen.

Nieuws en informatie
Nieuws en informatie over de rommelroute zal steeds te vinden zijn op facebook: Fiets-Rommelroute Batau-Noord en Instagram: wijknetwerkbataunoord en op De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl). Specifieke informatie krijgen de deelnemers via e-mail: rommelroutebatau-noord@outlook.com.

De interactieve digitale plattegrond van reeds aangemelde verkooppunten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk