‘600 jaar Oude Sluis’

In 1975 is met een groots volksfeest het 600 jarig bestaan van de Oude Sluis in Vreeswijk gevierd. Met de komst van Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven aan boord van de Piet Hein werd het feestprogramma geopend. Veertien dagen lang hebben inwoners in zelfgemaakte middeleeuwse kleding rondgelopen. Een geweldig feest dat in de herinnering van velen nog voortleeft.

De Stichting Restauratiefonds Barbarakerk heeft het initiatief genomen al het oude beeldmateriaal (foto’s, dia’s en 8 mm film) te verzamelen om daar een documentaire van te maken. Het resultaat wordt gepresenteerd op woensdag 16 november a.s. in Gasterij Sint Jan aan de dorpsstraat 58 en begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 2,- per persoon en de opbrengst van deze avond is voor het restauratiefonds.

Tot 22.00 uur wordt middels deze documentaire de sfeer van het feest 30 jaar geleden opgeroepen. Mede daarom wordt bezoekers gevraagd hun zelfgemaakte kleding van zolder te halen en mee te nemen. Het belooft een typisch Vreeswijkse avond te worden en iedereen is welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk