Vijf wonderbaarlijke fietsroutes in Nieuwegein!

Fietsen kunnen we wel in Nederland! We staan dan ook niet voor niets bekend als één van de landen die dit het meeste doen, ter wereld wel te verstaan. We hebben een infrastructuur met veel prachtige fietsroutes die je langs de mooiste bezienswaardigheden zal leiden, met verschillende landschappen en oogstrelende natuurgebieden. Je zal onderweg ook leuke plekjes ontdekken waar je kunt eten en drinken of de gezellige sfeer kunt proeven van de lokale bevolking.

Maar hoe zit dat met Nieuwegein? Zijn die leuke fietsroutes ook hier aanwezig? Jazeker, en meer dan genoeg. We gaan je in dit artikel 5 geven die je niet mag missen tijdens je fietsavonturen. Ontdek ze snel hieronder, met wat tekst en uitleg erbij!

Lekker fietsen langs de Lek
Het leuke aan deze fietsroute is dat de Lek, die ten zuiden van Nieuwegein stroomt, deels de provincies Utrecht en Zuid-Holland en Gelderland van elkaar scheidt. Omdat je aan beide kanten kunt fietsen is het leuk om van Nieuwegein een rondje om de Lek te fietsen en opeens in een andere provincie te fietsen. Je kunt ook opscheppen tegenover jouw vrienden dat je van de ene provincie naar de andere bent gefietst … waardoor ze denken dat je een fikse fiets fanatiekeling bent (en de grap dan natuurlijk de grap later uitleggen aan ze).

Je kunt voor de oversteek o.a. het pondje bij Lopik gebruiken, maar als je zin hebt in een langere tocht dan kun je ook pas bij Schoonhoven de oversteek maken. Het hang helemaal af van jouw voorkeur en welke afstand je wilt fietsen. Neem je de langere route, dan kun je ook even het Zilvermuseum bezoeken …… wat de fietsroute net iets leuker maakt.

Kunstachtige fietstochten zijn er ook
Eén van de leukste dingen die je langs deze route zal treffen is het Rietveld Schröderhuis dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is een mooie bezienswaardigheid die je zeker gezien moet hebben. Op deze route kom je in ieder geval langs dit bijzondere huis.

Je kunt er natuurlijk langs rijden om verder te gaan met je fietstocht, of even de tijd nemen om het huis van binnen te bekijken. In het naastgelegen huis kun je namelijk kaartjes kopen om een tour door het huis te krijgen. Voor kunstliefhebbers is dit een ware must, maar in feite voor iedereen een zeer leuke rondleiding en ervaring om mee te nemen tijdens je fietstocht.

Nadat je klaar bent kun je lekker doorfietsen naar Ameliswaard nabij Bunnik. Vervolgens kun je ook naar het Waterliniemuseum gaan in Bunnik (over de Nieuwe Hollandse Waterlinie). Je kunt ook hier een bezoekje van maken of het alleen van buiten bekijken, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om alles op je route te bezichtigen, want, hoewel de route relatief kort is, kom je een hele hoop tegen.

Mooie forten ontdekken
Het leuke aan deze route is dat je nog veel meer Forten kunt ontdekken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, namelijk 9 in totaal waarvan je er zeker een aantal moet zien tijdens je fietstocht. Ze staan allemaal rondom Utrecht.

Er zit wel verschilt tussen de forten en de ene zal interessanter zijn dan de ander, omdat er meer of minder informatie over het fort aanwezig is. Toch is het leuk om er langs te fietsen en de Forten die jij wilt bezichtigen ook even bezoekt. Je bent hier helemaal vrij in …maar bekijk er zeker een paar van deze 9 door er even heen te rijden en ze van binnen en buiten te bekijken.

Je kunt ook bij Fort aan De Klop even een omweggetje maken naar Slot Zuylen, waar de beroemde schrijfster Belle van Zuylen heeft gewoond …doe ook hier eventjes zeker de rondleiding die je tijd meer dan waard is.

Leuk voor fietsen met de kids
Het is ook heel leuk om fietsroutes te rijden met je kinderen. Ga er lekker op uit en neem kleine of grote routes, laat je kinderen meegenieten van de prachtige omgeving en natuur waarbij ook zij veel kunnen leren en opsteken van de bezienswaardigheden.

Laat je verrassen door deze steden
Je kunt ook vanuit het oosten van Nieuwegein starten en vervolgens langs Bunnik, Beerschoten, Sterkenburg en vervolgens langs de Rijn fietsen. Er zijn veel bezienswaardigheden op deze route, die zo’n dikke 50 kilometer lang is. Het hoogteverschil op deze fietspaden is niet zo groot, waardoor je lekker ontspannen kunt fietsten. Fort Vechten waarschijnlijk de meest in het oog springende verschijning die je onderweg zult tegenkomen.

Ben je er helemaal klaar voor?
Stap dan op de fiets en pak deze mooie routes mee. Je kunt ook wat meer voorbereiding treffen wanneer je geen fervent fietser bent, en verder ook niet veel aan sport doet. Je kunt hiervoor buiten gaan fietsen of kiezen uit hometrainers, spinningfietsen of zelfs fietstrainers die je hierbij kunnen helpen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!