2e Roefeldag Nieuwegein groot succes

Op woensdagmiddag 8 november werd er weer geroefeld in Nieuwegein. Ruim 400 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool mochten een kijkje in de keuken nemen bij meer dan 70 bedrijven en organisaties. In eerste instantie waren er ‘slechts’ 300 plekken beschikbaar maar de vrijwilligers van Stichting Roefeldag Nieuwegein hebben met man en macht gewerkt om toch ruim 400 ‘stageplaatsen’ te organiseren. Binnen 80 minuten waren alle plekken namelijk al vergeven!

Vele bedrijven en organisaties in Nieuwegein deden mee aan deze leerzame Roefeldag. Zo kunnen kinderen leren wat er bij een kapper of een schoonheidsspecialiste gebeurt maar ook bij een hotel, een accountant, het crematorium of een uitzendbureau. Voor de bedrijven en organisaties een mooie manier om zichzelf te presenteren bij hun (veelal toekomstige) doelgroep en voor de kinderen een ludieke manier om zich te oriënteren op de toekomst.

De ontvangst in De Kom

De opening vond dit jaar plaats bij Stadstheater De Kom waar de kinderen warm ontvangen werden door Madelief van den Heuvel, een 8-jarige Roefelaar die graag later presentatrice wil worden. Ook Wethouder Johan Gadella was van de partij evenals de dansgroep van Gerda Kagie die op het Roefellied een spectaculaire openingsdans verzorgde.

Hierna gingen de Roefelaars in groepjes van 4 met een begeleider uiteen om naar hun 1e Roefelplaatsen te gaan. Na drie Roefelsessies en vele indrukken rijker kwamen de kinderen weer terug naar De Kom om een volle goodiebag in ontvangst te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren