Katern

2de breedtesport schoonspringen te Eindhoven

Op zaterdag 10 november werd in zwembad de Tongelreep te Eindhoven de 2de wedstrijd van de breedtesport gehouden. Vanuit Nieuwegein waren maar liefst 18 springers afgereisd naar het zuiden. Onder leiding van Sabine de Vroome en Tanja van Hassel kenden de springers een prima dag.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een zilveren medaille voor Roos de Boer, het brons was voor Joy Daalhuzien. Mika Grosze Nipper (7de) en Myra Kooijmans (9de) wisten in deze grote groep de top 10 te behalen.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er een gedeelde 5de plaats voor Jinte en Lorine van Leeuwen. Anissa Deraz (9de) en Federika Affinito (10de) wisten de top 10 te behalen.

In de C/B-groep (12 t/m 15 jaar) was er goud voor Samuel Quist. Richello Salm behaalde het zilver. In de A/S-groep (16 jaar en ouder) was het hele podium voor Aquarijn springers: goud voor Tanja van Hassel, zilver voor Oona Abbema en brons voor Suzanne Klooster. Metin Ardic werd 8ste in deze serie.

Door deze fantastische resultaten werdeb de schoonspringersvan Aquarijn de dagwinnaar en staat nu trots bovenaan met 88 punten, gevolgd door de Dolfijn Amsterdam met 77 punten en PSV Eindhoven met 76 punten.

Suzanne Klooster heft zich door haar medaille in de finale gesprongen, die wordt in mei gehouden. De breedtesport heeft nu een pauze tot maart, dan gaan we verder met de 3de wedstrijd en zullen de sprongen ook veranderen. Op 24 november aanstaande is de volgende schoonspringwedstrijd in Nieuwegein. Dat is de Sinterklaaswedstrijd voor springers van 11 jaar en jonger.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren