Uitreiking eerste editie wijkkrant De Galecopper aan wijkwethouder

Galecop Geweldig is een project waarin bewoners en wijkprofessionals samen kijken wat er nodig is om in de wijk prettig en gezond te leven. Tijdens een van de bijeenkomsten bleek een grote behoefte aan een papieren wijkkrant, naast de digitale nieuwsbrief en de wijkwebsite. Diverse initiatiefnemers gingen hiermee aan de slag, met als resultaat: De Galecopper. Wijkwethouder John van Engelen en Lya Jongeling van het wijkplatform namen woensdag 14 december hiervan het eerste exemplaar in ontvangst.

Vrij snel nadat de behoefte voor een wijkkrant uitgesproken werd, vormden de initiatiefnemers samen met enkele andere wijkbewoners een redactie. Na enkele overleggen en harde arbeid, ziet de eerste editie van ‘De Galecopper’, zoals de wijkkrant heet, het daglicht. Mede dankzij het vakmanschap van Arend Bloemink, die zich als medebewoner van Galecop, heeft laten verleiden de wijkkrant vorm te geven, dankzij een subsidie van Stichting Wijkoverleg Galecop en adviezen van de wijkcoördinator en van bibliotheek De tweede verdieping.

Uitreiking 1e exemplaar op woensdagmiddag 14 december
Op woensdag 14 december vond om 14.00 uur de presentatie van de eerste editie van De Galecopper plaats op Winkelcentrum Galecop. Wijkwethouder John van Engelen en secretaris van het wijkplatform Lya Jongeling namen het eerste exemplaar in ontvangst. Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakt bovenstaand videoverslag van de uitreiking.

Te verkrijgen vanaf 14 december op centrale punten in de wijk
De Galecopper, die naar verwachting viermaal per jaar verschijnt, wordt in eerste instantie op verschillende plaatsen neergelegd. Je kunt deze ophalen op de volgende plekken:

  • Winkelcentrum Galecop (bij de boekenkast)
  • In De Galecopperboog (op de leestafel)
  • Bij de huisartsen (in de wachtruimtes)
  • In de praktijk van Fysiotherapie Ron van Leeuwen
  • In bibliotheek De tweede verdieping in het Stadshuis (vanaf eind december)

Natuurlijk is de wijkkrant ook, zoals andere wijkkranten te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. Kilk hier voor de eerste edite.

Galecop Geweldig
Galecop Geweldig is een initiatief van Fysiotherapeut Ron van Leeuwen, in samenwerking met bewoners en wijkprofessionals. Doel van het project is om samen met bewoners en wijkprofessionals te kijken wat er nodig is om in deze wijk prettig en gezond te leven. Samen maken we een agenda voor de wijk met onderwerpen waar wij gezamenlijk met Galecoppers de komende vier jaar aan willen werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk