25e keer ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’

Op woensdag 14 december wordt voor de 25e keer ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ in het voormalige sluizen- en schippersdorp Vreeswijk in Nieuwegein-zuid georganiseerd. Van 19.00 – 22.00 uur zullen duizenden kaarsen en fakkels branden langs de straten, kaden, de sluizen, op schepen en in de historische gevels. De straatverlichting is dan uitgeschakeld. Koren en muziekgroepen zingen en spelen kerstliederen op diverse locaties en in de kerken. Regelmatig zijn dan de bijzondere klanken te horen van het carillon van de reizende beiaard De Platz. Om 19.00 uur is er Volkskerstzang in de Barbarakerk.

Daarnaast zijn er diverse verrassende elementen te vinden, zoals een levende kerststal, een groot kaarslichtmozaïek op het water, ice-carving, fonteinen, een waterscherm met projectie, een act van Scrooge van Charles Dickens en nog vele andere verrassingen. Aan de rand van het kaarsjesgebied is er op de Handelskade van 15.00 – 22.00 uur een sfeervolle Kerstmarkt, waar een Kerstman met zijn arreslee zal zijn. Langs de kaarsjesroute zijn warme dranken, zoals glühwein en chocolademelk te koop. Als besluit van het evenement is er om 21.30 uur een gezamenlijke slotzang rond de Oude Sluis, waarna het carillon zijn laatste klanken laat klinken. Klik hier voor het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren