2265 pakken koffie voor Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein door actie Lions

Voor de tweede keer deed Lions Club Nieuwegein mee aan de nationale DE-waardepuntenactie. Zowel landelijk als in Nieuwegein is deze actie afgesloten met een record aantal pakken koffie. Voedselbank Nederland krijgt 204.000 pakken koffie, waarvan er 2265 afgeleverd zijn bij Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein.

In de maand december hebben de Nieuwegeiners maar liefst 1.100.000 DE-waardepunten ingeleverd bij de inzamelboxen die stonden bij AH, Jumbo, Plus en Dirk van den Broek. De Lions hebben al deze waardepunten geteld en ingeleverd bij Douwe Egberts. Landelijk zijn er bijna 100 miljoen waardepunten ingeleverd voor de Voedselbank. Namens de Lions en de Voedselbank dank Nieuwegein voor de massale steun.

Namens Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein stond voorzitter Cor van Dalen klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen en in het magazijn van de Voedselbank op te slaan. Van Dalen: “Vorig jaar waren we al heel blij dat Lions Nieuwegein deze actie voor ons opzette. Toen werden er 1 miljoen waardepunten ingezameld en dan denk je dat de keukenlaatjes wel leeg zijn. Maar nu 1,1 miljoen waardepunten dat is echt geweldig. Wat een geweldige actie van onze Lionsclub.”

Gezien het succes, maar ook vanwege de noodzaak heeft Lions Nieuwegein besloten om de inzamelactie in december weer te herhalen. Dat wordt dan de 3e editie voor Nieuwegein. Daarom wordt eenieder nu al opgeroepen om DE-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie. “Iedere waardepunt helpt en wij helpen iedere cliënt”, aldus Van Dalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk