Overzichtstentoonstelling en boekpresentatie van Nieuwegeinse kunstenaar Jan Naezer

Afgelopen zaterdag werd in de Weissenbruchzaal van Pulchri Studio te Den Haag de overzichtstentoonstelling Jan Naezer, een leven lang doorbijten geopend. De expositie geeft een overzicht van de periode 1973 – 2022 en toont de ontwikkeling van de figuratieve schilder tot de etser met de non-figuratieve beeldtaal die de Nieuwegeiner Naezer nu is.

De, bij de tentoonstelling horende boek en monografie Jan Naezer, een leven lang doorbijten, onder redactie van Yvonne Riphagen, werd tijdens de opening van de expositie aangeboden aan burgemeester Frans Backhuijs uit Nieuwegein, die speciaal was afgereisd naar Den Haag. Het boek is deel 32 uit de serie Haags Palet en is uitgegeven door de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid.

Burgemeester Frans Backhuijs (rechts) neemt de monografie van Jan Naezer in ontvangst

Over Jan Naezer
Jan Naezer is, zowel in Nederland als daarbuiten, een bekende naam in de grafische wereld. Als actief lid van Pulchri Studio en door zijn lesinstituut heeft Naezer zich een prominente plaats verworven in de Haagse kunstwereld. Hij werd in 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn buitengewone verdiensten als beeldend kunstenaar en daaraan gerelateerde activiteiten.

Jan Naezer is niet de kunstenaar van het grote gebaar. Het opgaan in de stilte van het atelier, de intimiteit van de etsplaat of het drogen van het water op een aquarel maakt dat zijn werk het best kan worden omschreven als de kamermuziek binnen de beeldende kunst.

De expositie is tot en met 27 november in de Weissenbruchzaal van het Schilderkunstig Genootschap Pulchri Studio aan de Lange Voorhout 15 in Den Haag te zien. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdagen en zondagen is Jan zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week een foto van Michael Simonse: ‘Hij gaat zijn geheugen testen bij MAX Geheugentrainer.’

Arend Bloemink: ‘Bekende Nieuwegeiner (BNer) Michael Simonse (32) laat in het tv-programma MAX Geheugentrainer dinsdag 8 november zijn geheugen testen. De uitzending begint om 10.30 uur op NPO1. Michael deed ons bovenstaande foto toekomen. Uiteraard weet Michael inmiddels hoe hij heeft gescoord. Wij, mede-Nieuwegeiners, moeten nog even wachten.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

De Digitale Stad Nieuwegein en Energie-N gaan samenwerken

Deze week is het Nationale Klimaatweek. Een mooi moment om een samenwerking tussen Energie-N en De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) te lanceren. Energie-N is een door Nieuwegeinse vrijwilligers bemenste stichting die hun stadsgenoten graag helpen met het verduurzamen van hun woningen. Een onderwerp dat met de huidige energieprijzen nog belangrijker geworden is. Ondanks dat veel Nieuwegeiners Energie-N al weten te vinden, kan het natuurlijk altijd beter. Daarom zal in het vervolg op De Digitale Stad Nieuwegein en in de wekelijkse krant ‘De Digitale Nieuwegeiner’ periodiek een katern over duurzaamheid te vinden zijn. Een plek voor activiteiten, ontwikkelingen en tips op het gebied van duurzaamheid.

Toen Martin Reijmerink (PEN), Paul Triepels en Gerben Mooiweer (Energie-N) deze afspraak maakten constateerde ze dat het mes aan drie kanten snijdt. Meer Nieuwegeiners vinden de weg naar hulp en adviezen over energiebesparing. Energie-N krijgt een mooi platform voor communicatie met bewoners. “We weten van alles over isoleren, verwarmen en energie opwekken maar helden op sociale media zijn we niet” aldus Paul Triepels van Energie-N. Voor Martin Reijmerink is dit een mooie invulling van zijn Klimaatburgemeesterschap. Dat doet hij overigens al voor het tweede jaar op rij.

“Later deze week volgt een eerste bijdrage met een activiteiten kalender. Er komen ondermeer webinars over diverse onderwerpen, en een bijeenkomst waar mensen die ons willen komen versterken kennis met ons kunnen komen maken” aldus Triepels van Energie-N.

Inloop in de bieb De tweede verdieping
Veel mensen hebben vragen over wat ze kunnen doen aan het klimaat en om hun huis te ‘vergroenen.’ Zaterdag 5 november aanstaande houdt Energie-N haar maandelijkse inloop in de bieb in de binnenstad van Nieuwegein. Die dag, van 11.00 uur tot 14.00 uur, kunt u met al uw vragen terecht bij de vrijwilligers van Energie-N. Natuurlijk kan je, je continu aanmelden voor een energiegesprek bij je thuis of een warmtescan.

Over de Nationale Klimaatweek
Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren en zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek.

Klimaatburgemeester Martin Reijmerink
“Met mijn eervolle benoeming door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hoop ik andere inwoners uit Nieuwegein te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Zelf ben ik met mijn bedrijf klimaatneutraal door de zonnepanelen op het dak van mijn bedrijf. Ook een mooi groen dak op onze schuur, samen met mijn buurman, zal een bijdrage leveren tot een beter klimaat, hoe klein de bijdrage ook is. Ik hoop inwoners in Nieuwegein aan te kunnen zetten tot actie, want alle kleine beetjes helpen. Ik zie uit naar de samenwerking met Energie-N.”

Je e-mailbox legen
“Wat veel mensen niet weten is dat oude e-mails, foto’s en video’s verwijderen meer effect heeft voor het klimaat dan een dagje minder vlees eten” aldus Reijmerink. De notulen van een vergadering in 2012 of een verslag voor een schoolvak dat je in 2007 hebt ingeleverd: veel mensen bewaren allerlei inmiddels irrelevante mails. De oude mails stapelen zich op onderin de inbox of worden naar een mapje gesleept en vervolgens vergeten. En die nemen daardoor ruimte in op een server in een groot datacenter.

“Heb je die mails, foto’s en video’s alleen op je computer, bijvoorbeeld op een schijf, dan is er niet veel aan de hand. Want die kun je gewoon uitzetten. Maar bewaar je het op één van de vele clouddiensten, dan wordt het anders. Bijna alle mails staan in een cloud. Als jij je computer uitzet, blijven datacenters met jouw mails, foto’s en video’s in de cloud gewoon aan” aldus Martin Reijmerink. “Dit is een klein voorbeeld waar veel mensen niet aan denken.”

Nog een kleine twee weken en dan komt Sinterklaas naar Nieuwegein

Zet zaterdag 12 november 2022 allemaal maar in de agenda, want dan zal Sinterklaas met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Vreeswijk! Dit heeft de hofhouding van Sinterklaas aan onze redactie laten weten. Of alles goed gaat en ze wel echt aankomen………. dat blijft altijd spannend!

Het programma:

  • 12.00 uur Sinterklaasmarkt begin Dorpsstraat in Vreeswijk
  • 13.00 uur Voorprogramma met Pieten en dansgoep
  • 13.45 uur De boot van Sinterklaas passeert de Amaliabrug
  • 14:00 uur Sinterklaas komt aan met zijn Pieten in de Oude Sluis en wordt hartelijk welkom geheten door de Burgemeester
  • 14.15 uur Sint start zijn tour in een authentieke auto!
  • 15.00 uur Sint op de troon voor de prijsuitreiking van de bouwplaat
  • 15.30 uur Einde Intocht

Je kunt op de foto met Stelt-Piet of één van de andere Pieten en natuurlijk kun je weer kijken naar de kunsten van Fly-Piet!

Doe mee aan de grote Sinterklaas bouw-kleurwedstrijd!
Bouw en kleur de Sinterklaas schoorsteen en maak kans op leuke prijzen of een mooie kinderfiets van Happy Bike!

Wat moet je doen?
Kleur het dak, de schoorsteen, Sint en Pieten van de bouwplaat zo mooi mogelijk in. Knip de onderdelen uit en lijm alles in elkaar. En vergeet ook de Sint niet op het dak te lijmen! Breng je schoorsteen vóór woensdag 9 november naar Broodje Vreeswijk, Knus bij Ann, Slagerij Koekman of Pick Up & Go Banketbakkerij Tamminga en Verweij.

Bouwplaat
Voor de herfstvakantie wordt de bouwplaat uitgedeeld op de scholen. Je kunt de bouwplaat ook halen bij Broodje Vreeswijk, Knus bij Ann, Slagerij Koekman of Pick Up & Go Banketbakkerij Tamminga en Verweij.

Als hoofdprijs is er een kinderfiets van Happy Bike
Er zijn drie leeftijdscategorieën (1/tm 3 jaar, 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar) in iedere categorie twee prijzen en voor de aller… allermooiste een fiets. Bij inlevering ontvangen de kinderen een zakje pepernoten. Sinterklaas zal zaterdag 12 november na zijn rondrit door Vreeswijk de winnaars bekend maken.

Sportief dagboek (9)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein. Vandaag alweer de negende van het nieuwe seizoen.

Van Echtelt: ‘Mijn dagboek van afgelopen zaterdag begon op sportpark Blankensteijn om mijn kleinzoon daar in actie te zien. Aangekomen in Vianen was Harm Slot de eerste supporter die ik mocht begroeten. De Geinoord-clubman pur sang was er ook om zijn kleinzoon aan te moedigen evenals een andere Geinoorder, Paul Smaling wiens zoons Mischa en Jade ook in Geinoord onder 14 spelen.’

‘Ze verloren uiteindelijk met 2-1 en omdat ook mijn kleinzoon die middag met 2-0 het onderspit moest delven, waren de voortekenen voor de rest van de dag weinig bemoedigend. Harm zou die middag traditiegetrouw bij Geinoord gaan kijken maar hij verwachtte dat het in Breukelen ‘een heel moeilijke bevalling zou worden’. Tot nu toe heeft Geinoord in de competitie nog niet kunnen winnen. Alleen een bekerzege tegen Altius waardoor het zondagteam van Swift de komende opponent wordt.’

‘De bange voorgevoelens van Harm Slot werden enkele uren later bewaarheid. Het werd namelijk in en tegen Breukelen een vrij kansloze nederlaag. Het werd 3-0 op het sportpark Broekdijk-Oost en dat betekent dat de formatie van Gerrit Plomp in de onderste regionen van de ranglijst blijft. De thuisclub stond al binnen enkele minuten op voorsprong via een kopbal van Wessel van der Mark. Daar kwam nog een eigen goal van Sam Kolsteeg bij en een afgekeurde goal van invaller Sem van Zwieten.’

De Nieuwegeinse defensie kan met moeite gezamenlijk een aanvaller van de thuisclub stuiten. (Foto: Nico van Stroe)

‘Aanvankelijk werd die tegentreffer goedgekeurd maar door al dan niet terecht vlaggen van de grensrechter ging dat feest niet door. In blessuretijd kwam de 3-0 op het scorebord en moet Geinoord de wonden likken. Komende zaterdag komt immers CSW naar Parkhout met topscorer Justin Blok in de gelederen. Opnieuw een heel lastige opgave voor het momenteel wat dolende Geinoord. Maar mogelijk pakt het anders uit.’

GroenLinks Nieuwegein en IJsselstein slaan handen ineen: Een warm welkom in het Regenboogcafé

Op vrijdag 4 november, vanaf 20.00 uur is er weer een Regenboogcafé in theater Pantalone te IJsselstein. Vanaf nu nadrukkelijk ook voor Nieuwegeiners.

GroenLinks fractievoorzitter Alma Feenstra: “Ook in Nieuwegein is er behoefte aan een regenboogcafé voor ontmoeting, bemoediging en gezelligheid. Waar iedereen nadrukkelijk zichzelf kan zijn. Een initiatief zoals in IJsselstein al loopt en gelukkig is de afstand tussen onze twee steden makkelijk te overbruggen. In overleg met GroenLinks IJsselstein hebben we dan ook afgesproken dat wij ons best doen om ook de Nieuwegeinse inwoners erop te wijzen dat zij van harte welkom zijn om zich hierbij aan te sluiten.”

Heb je zin in een vrolijke avond en wil je nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan ook op 4 november naar Theater Pantalone in IJsselstein. “Ik zie je graag daar!” aldus GroenLinks fractievoorzitter Alma Feenstra.

default

‘Meeslepende klanken’ tijdens concert van het Nieuwegeins symfonieorkest

Op vrijdag 2 december aanstaande zal het Nieuwegeins symfonieorkest (NAS), onder leiding van dirigent Hans de Munnik en met cellist Sebastiaan van den Bergh, het concert ‘Meeslepende klanken’ ten uitvoer brengen. Kaarten a € 15,00 zijn nu in de voorverkoop te verkrijgen.

Dirigent Hans de Munnik

De avond, die wordt gehouden in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8 in Nieuwegein, begint met de ouverture uit de Barbier van Sevilla. Dit is de bekendste opera van Gioacchino Rossini, waarin de mooie Rosina na heel wat verwikkelingen uiteindelijk trouwt met haar geliefde graaf van Almaviva.

De muziek is verwachtingsvol
Daarna volgt de ouverture zum Märchen von der schönen Melusine, geschreven door Felix Mendelssohn. Deze concertouverture vertelt de legende van Melusine, een waternimf die trouwt met graaf Raymond, op voorwaarde dat hij nooit op zaterdag haar kamer binnenkomt (op welke dag ze de vorm van een zeemeermin aanneemt). En dat laatste gebeurt, waarop Melusine verdwijnt in de zee, wat te horen is in de muziek.

Vervolgens volgt het wervelende, virtuoze celloconcert nr. 1 van Camille Saint-Saëns met Sebastiaan van den Bergh als solist. Altijd in het hart van dit concert, doorloopt de cello verschillende beproevingen voordat hij opbloeit tot een briljante afwerking. Een meesterwerk. Afsluitend eindigt de avond met Danzón No. 2, een orkestcompositie van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. Het is één van de populairste en meest uitgevoerde hedendaagse Mexicaanse muziekstukken.

Sebastiaan van den Bergh
Solist is Sebastiaan van den Bergh. In 2016 behaalde hij zijn master diploma met onderscheiding. Sebastiaan streeft ernaar om de ultieme verbinding tussen wat hij doet op de cello en wat de luisteraar hoort te vinden. Hij wil muziek maken die de luisteraar en hemzelf omringt. En dat zullen de bezoekers van het concert zeker beleven.

Sporters Aquarijn behalen praktijkexamen

Op zaterdag 29 oktober jl. was het een spannende dag voor acht sporters van zwemvereniging Aquarijn. Die dag werd het praktijk-examen afgelegd van de jurycursus.

Twee weken geleden hadden ze al het theorie-examen gehaald. Nu werd via het jureren bij een wedstrijd het praktijk-examen afgenomen. Daan Willemen, Matthew Hibbert, Samuel Quist, Kayra Asci, Manuel Ôztopçu, Nica Rakké, Iris de Heer en Oona Abbema behaalden allemaal een percentage van meer dan 94% (80% was voldoende om het te halen).

Angelique de Vroome van zwemvereniging Aquarijn: ‘We zijn trots op deze springers, die zelf nog zeer actief zijn als sporter, maar ook al deze stap hebben gezet.’

Daan Willemen en Matthew Hibbert reizen komende week af naar Aken in Duitsland. Hier zullen de schoonspringers an Aquarijn deelnemen aan het grote internationale toernooi, de ‘Ulla Klingercup.’ Sabine de Vroome zal meegaan als coach.

De sporters trots nadat ze hun praktijk-examen hebben behaald!

Voor het eerst een Herfstkamp in de PI in Nieuwegein

Een paar dagen lang spelen met je vader, dat is voor de negenjarige ‘Neymar’ (gefingeerde naam) al een hele tijd niet mogelijk. Maar deze herfstvakantie krijgt hij de kans om drie dagen lang met zijn vader op te trekken in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein tijdens een zogeheten ‘Herfstkamp.’

Het Herfstkamp is een samenwerking tussen Stichting Exodus Nederland en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Drie jaar geleden is het voor het eerst georganiseerd in de PI Vught, daarna in de PI in Veenhuizen. En dit jaar voor het eerst in Nieuwegein.

“Ik vind het heel leuk dat ik bij mijn papa ben” zegt de jongen die in dit artikel graag de naam draagt van een bekende voetballer. “Het voetballen met papa vind ik het leukst.”

Vader ‘Gerard’ (ook een gefingeerde naam) kijkt trots naar zijn zoon en ziet er heel ontspannen uit. “Ik heb me op het laatst nog opgegeven voor dit Herfstkamp en ik heb er geen moment spijt van gehad.” Hij heeft getwijfeld want hij vond het spannend dat zijn zoon drie dagen lang in de gevangenis bij hem zou zijn en daarmee vier nachten weg van huis zou zijn.

Niet alle plekken opgevuld
En die twijfel is er bij meer gedetineerde vaders, want er is plek voor vijftien vaders in het kamp, en toch doen er maar vier mee. Volgens Gerard is dat omdat de mannen het toch spannend vinden dat hun kind dagen niet thuis is en bij vrijwilligers van Stichting Exodus Nederland verblijven. “Maar als iedereen wist hoe fijn het is, dan hadden we hier met vijftig vaders gezeten”, zegt hij.

Drie dagen urenlang bij je kind kunnen zijn, is een heel verschil met de normale driemaandelijkse vader-zoon momenten. Dan zien de vaders hun kind twee uur, en dat is volgens Gerard te kort om echt tot elkaar te komen: “Dan is er geen tijd voor re-integratie. Nu ben je zo lang samen, dat je weer helemaal terugkomt in je vaderrol en het weer net zo voelt als thuis zijn. Je moet zelfs af en toe weer opvoeden”, zegt hij ook een beetje lachend.

Gerard is al 22 maanden van huis, en zag ook door de corona-maatregelen zijn zoon maar heel weinig. In de corona-tijd was er een periode dat vaders hun kind alleen achter een scherm mochten zien. Maar dat zag hij niet zitten: “Dat ging me te ver, dat wilde ik niet.”

In het Herfstkamp is er ruimte voor samen T-shirts versieren, knuffels ontwerpen en optreden in een heuse talentenshow. Maar er is ook juist ruimte om samen een balletje te trappen of gewoon lekker te praten en te knuffelen. “Toen ik hem om de paar maanden zag dan was hij steeds alweer zo’n stuk gegroeid. Je mist zoveel van je kind als je binnen zit en je verliest ook de band met je kind”, vertelt Gerard. Nu hij een paar dagen optrekt met zijn zoon krijgt hij heel goed mee wat voor een jongen hij is geworden. “Hij is zo open, vroeger was hij altijd zo verlegen.”

Marieke van Zwam, landelijk projectleider bij Exodus, is trots als ze deze vader en zoon hoort vertellen wat het Herfstkamp met hen doet. Dat er in Nederland sinds een paar jaar dit soort kampen worden georganiseerd komt door haar. “Het idee van het kamp komt uit Amerika, en ik vond dat we dit ook hier moesten gaan doen”, zegt ze.

Nuttig na detentie
Uit ervaringen in Amerika blijkt dat vaders na zulke kampen met hun kinderen minder agressie laten zien. En meer open zijn en beter met hun kind kunnen praten. “De vaders maken met hun kind ook weer nieuwe herinneringen, je praat daardoor ook weer makkelijker met elkaar”, vertelt Marieke. Het gemis wordt na zo’n week wel weer groter. “Maar de mannen weten ook weer beter wat ze missen en het helpt vaders ook in het herstel voor na de detentie.”

Drie jaar geleden is het al eens georganiseerd in de PI Vught, en daar ook in de PI Veenhuizen. Daar is het inmiddels zo populair dat er ook wachtlijsten zijn. En wie weet, dat dit volgend jaar ook zo is in Nieuwegein. Volgens Gerard is die kans heel groot. “Als de andere vaders straks de foto’s zien en horen wat ik erover vertel, dan weet ik zeker dat er veel meer vaders mee willen doen.”

Volgend jaar zullen Gerard en zijn zoon in ieder geval niet meer meedoen aan het Herfstkamp, want dan zit zijn detentie er op. Deze dagen hebben hem weer een positief gevoel gegeven voor de laatste maanden in de PI. En Neymar heeft al een idee wat hij volgend jaar in de herfstvakantie wil doen met zijn vader: “Naar Griekenland op vakantie”, zegt hij lachend.

Galecop wordt verLED

De gemeente Nieuwegein wil dat de openbare verlichting (zoals lantaarnpalen) in Nieuwegein minder energie gaat verbruiken en langer meegaat. Daarom vervangt zij momenteel alle armaturen in de openbare ruimte door led-verlichting.

In mei dit jaar is Citytec begonnen met het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Galecop. Dit jaar zullen alle 1.450 oude verlichtingsarmaturen in de wijk worden vervangen voor LED-armaturen. Op deze manier draagt Nieuwegein bij aan de Europese klimaatdoelen: het verminderen van CO2 in de lucht en het energieverbruik.

Vragen over straatverlichting?
Wist u trouwens dat u een kapotte lantaarnpaal kunt melden met het formulier ‘Melding Openbare Ruimte.’ Vergeet dan niet op het formulier ook het 6-cijferig nummer dat op elke lantaarnpaal op ongeveer 2 meter hoogte staat te vermelden.

Storing straatverlichting
U kunt 24 uur per dag digitaal een kapotte lantaarnpaal melden. Dat doet u met het formulier ‘Melding Openbare Ruimte’. Vermeld op het formulier ook het 6-cijferig nummer dat op elke lantaarnpaal op ongeveer 2 meter hoogte staat. De storing wordt dan snel verholpen. Tijdens kantooruren een storing melden? Dan kunt u ook de gemeente Nieuwegein bellen op het nummer 14030.

Lantaarnpalen branden overdag
Ziet u overdag de openbare verlichting branden? Dan is Stedin bezig met het oplossen van een storing. Zij zetten dan spanning op de kabels en gaan na waar de storing zit. U hoeft hiervan geen aparte melding te maken.

Hele straat zonder verlichting
Zijn alle lantaarnpalen uit in uw straat of wijk? Dan is Stedin verantwoordelijk voor het verhelpen van de storing. Meestal komt dit door graafwerkzaamheden in de grond. Vaak heeft u dan ook geen stroom meer in huis. Daarnaast kunt u ook last hebben van een sluimerende storing. U heeft dan afwisselend wel en niet stroom. U kunt hiervoor het storingsnummer van Stedin bellen.