Overzichtstentoonstelling en boekpresentatie van Nieuwegeinse kunstenaar Jan Naezer

Afgelopen zaterdag werd in de Weissenbruchzaal van Pulchri Studio te Den Haag de overzichtstentoonstelling Jan Naezer, een leven lang doorbijten geopend. De expositie geeft een overzicht van de periode 1973 – 2022 en toont de ontwikkeling van de figuratieve schilder tot de etser met de non-figuratieve beeldtaal die de Nieuwegeiner Naezer nu is.

De, bij de tentoonstelling horende boek en monografie Jan Naezer, een leven lang doorbijten, onder redactie van Yvonne Riphagen, werd tijdens de opening van de expositie aangeboden aan burgemeester Frans Backhuijs uit Nieuwegein, die speciaal was afgereisd naar Den Haag. Het boek is deel 32 uit de serie Haags Palet en is uitgegeven door de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid.

Burgemeester Frans Backhuijs (rechts) neemt de monografie van Jan Naezer in ontvangst

Over Jan Naezer
Jan Naezer is, zowel in Nederland als daarbuiten, een bekende naam in de grafische wereld. Als actief lid van Pulchri Studio en door zijn lesinstituut heeft Naezer zich een prominente plaats verworven in de Haagse kunstwereld. Hij werd in 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn buitengewone verdiensten als beeldend kunstenaar en daaraan gerelateerde activiteiten.

Jan Naezer is niet de kunstenaar van het grote gebaar. Het opgaan in de stilte van het atelier, de intimiteit van de etsplaat of het drogen van het water op een aquarel maakt dat zijn werk het best kan worden omschreven als de kamermuziek binnen de beeldende kunst.

De expositie is tot en met 27 november in de Weissenbruchzaal van het Schilderkunstig Genootschap Pulchri Studio aan de Lange Voorhout 15 in Den Haag te zien. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdagen en zondagen is Jan zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk