Galecop wordt verLED

De gemeente Nieuwegein wil dat de openbare verlichting (zoals lantaarnpalen) in Nieuwegein minder energie gaat verbruiken en langer meegaat. Daarom vervangt zij momenteel alle armaturen in de openbare ruimte door led-verlichting.

In mei dit jaar is Citytec begonnen met het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Galecop. Dit jaar zullen alle 1.450 oude verlichtingsarmaturen in de wijk worden vervangen voor LED-armaturen. Op deze manier draagt Nieuwegein bij aan de Europese klimaatdoelen: het verminderen van CO2 in de lucht en het energieverbruik.

Vragen over straatverlichting?
Wist u trouwens dat u een kapotte lantaarnpaal kunt melden met het formulier ‘Melding Openbare Ruimte.’ Vergeet dan niet op het formulier ook het 6-cijferig nummer dat op elke lantaarnpaal op ongeveer 2 meter hoogte staat te vermelden.

Storing straatverlichting
U kunt 24 uur per dag digitaal een kapotte lantaarnpaal melden. Dat doet u met het formulier ‘Melding Openbare Ruimte’. Vermeld op het formulier ook het 6-cijferig nummer dat op elke lantaarnpaal op ongeveer 2 meter hoogte staat. De storing wordt dan snel verholpen. Tijdens kantooruren een storing melden? Dan kunt u ook de gemeente Nieuwegein bellen op het nummer 14030.

Lantaarnpalen branden overdag
Ziet u overdag de openbare verlichting branden? Dan is Stedin bezig met het oplossen van een storing. Zij zetten dan spanning op de kabels en gaan na waar de storing zit. U hoeft hiervan geen aparte melding te maken.

Hele straat zonder verlichting
Zijn alle lantaarnpalen uit in uw straat of wijk? Dan is Stedin verantwoordelijk voor het verhelpen van de storing. Meestal komt dit door graafwerkzaamheden in de grond. Vaak heeft u dan ook geen stroom meer in huis. Daarnaast kunt u ook last hebben van een sluimerende storing. U heeft dan afwisselend wel en niet stroom. U kunt hiervoor het storingsnummer van Stedin bellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk