‘Meeslepende klanken’ tijdens concert van het Nieuwegeins symfonieorkest

Op vrijdag 2 december aanstaande zal het Nieuwegeins symfonieorkest (NAS), onder leiding van dirigent Hans de Munnik en met cellist Sebastiaan van den Bergh, het concert ‘Meeslepende klanken’ ten uitvoer brengen. Kaarten a € 15,00 zijn nu in de voorverkoop te verkrijgen.

Dirigent Hans de Munnik

De avond, die wordt gehouden in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8 in Nieuwegein, begint met de ouverture uit de Barbier van Sevilla. Dit is de bekendste opera van Gioacchino Rossini, waarin de mooie Rosina na heel wat verwikkelingen uiteindelijk trouwt met haar geliefde graaf van Almaviva.

De muziek is verwachtingsvol
Daarna volgt de ouverture zum Märchen von der schönen Melusine, geschreven door Felix Mendelssohn. Deze concertouverture vertelt de legende van Melusine, een waternimf die trouwt met graaf Raymond, op voorwaarde dat hij nooit op zaterdag haar kamer binnenkomt (op welke dag ze de vorm van een zeemeermin aanneemt). En dat laatste gebeurt, waarop Melusine verdwijnt in de zee, wat te horen is in de muziek.

Vervolgens volgt het wervelende, virtuoze celloconcert nr. 1 van Camille Saint-Saëns met Sebastiaan van den Bergh als solist. Altijd in het hart van dit concert, doorloopt de cello verschillende beproevingen voordat hij opbloeit tot een briljante afwerking. Een meesterwerk. Afsluitend eindigt de avond met Danzón No. 2, een orkestcompositie van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. Het is één van de populairste en meest uitgevoerde hedendaagse Mexicaanse muziekstukken.

Sebastiaan van den Bergh
Solist is Sebastiaan van den Bergh. In 2016 behaalde hij zijn master diploma met onderscheiding. Sebastiaan streeft ernaar om de ultieme verbinding tussen wat hij doet op de cello en wat de luisteraar hoort te vinden. Hij wil muziek maken die de luisteraar en hemzelf omringt. En dat zullen de bezoekers van het concert zeker beleven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk