Eigentijds maar onveranderd dansen in stijl bij Dansschool De Rijk in Nieuwegein

Samen één keer in de week een gezellig avondje weg! In een sfeervolle ambiance dansen op de muziek van toen en nu. Wat wilt u nog meer?

We merken het allemaal, het leven wordt steeds drukker. Tijd samen is vaak moeilijk te realiseren: werk, kinderen, vrienden en kennissen, het neemt allemaal tijd in beslag. Door het volgen van een stijldanscursus kunt u samen even ontsnappen aan de drukte van de dag.

In Nieuwegein Zuid bevindt zich ’t Veerhuis, de locatie waar Dansschool De Rijk zes avonden per week danslessen verzorgt. ’t Veerhuis biedt u een mooie zaal met een goede dansvloer, gratis parkeren en goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Wilt u eens kennis komen maken met stijldansen of de draad weer oppakken? Kom gerust langs op één van de kennismakingslessen. Geheel vrijblijvend en gratis. Proeflessen voor beginners zijn er op zaterdag 14, zondag 22 en dinsdag 24 september.

Kijk op de website van Dansschool De Rijk voor de tijden. Er wordt verzocht om u van te voren aan te melden zodat er rekening gehouden kan worden met uw komst.

Nieuwegeiner opnieuw vast in moordzaak spyshopmedewerker

Nieuwegeiner Mourad B. is opnieuw aangehouden in verband met de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker, vier jaar geleden. Bakker werd op 9 september 2015 vanaf een voorbijrijdende motor doodgeschoten voor zijn woning in Huizen.

Mourad B. is in augustus opgepakt en stond vandaag voor het eerst voor de rechter tijdens een voorbereidende zitting in de strengbeveiligde rechtbank De Bunker in Osdorp. De 30-jarige B. wordt ervan verdacht dat hij als ‘spotter’ het slachtoffer heeft geobserveerd. Hij zou Bakker tussen juli en september 2015 naar huis hebben gevolgd vanaf zijn zaak in Nieuwegein en gegevens over diens adres, werktijden, auto en routes hebben doorgegeven. Ook zou hij Bakker op de dag van de moord in een kort daarvoor gehuurde Citroën naar huis zijn gevolgd. Daar werd Bakker in zijn auto doodgeschoten.

LIQUIDATIEBENDE
De observaties zou B. hebben uitgevoerd met de onlangs aangehouden Ali M., ook uit Nieuwegein. Beiden stonden drie jaar terug ook al terecht in de strafzaak 26Koper. Die draaide om een Nieuwegeinse liquidatiebende die zich toelegde op het leveren van wapens en snelle auto’s en het observeren en filmen van potentiële doelwitten. De twee werden toen beide veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ook toen werd B. al verdacht van betrokkenheid bij de moord op Ronald Bakker, maar uiteindelijk was er te weinig bewijs.

Vijf leden van de 26Koper-bende kregen eerder dit jaar in hoger beroep celstraffen tot 14,5 jaar, veel meer dan eerder bij de rechtbank. Bij huiszoekingen werd onder meer beeldmateriaal gevonden van de later in Utrecht Overvecht doodgeschoten Ranko Scekic. De opdracht voor deze moord en de moord op Bakker komt volgens het Openbaar Ministerie van de internationaal gezochte crimineel Ridouan Taghi.

MOORDONDERZOEK MARENGO
In het grote Marengo-onderzoek naar deze en vele andere moorden staat een groeiende groep verdachten voor de rechter. Veel nieuwe informatie over deze liquidaties komt uit ontsleutelde berichten van de PGP-telefoons die de criminelen gebruikten. Verder heeft kroongetuige Nabil B. verklaringen afgelegd over meerdere liquidaties en wie daarbij betrokkenen zouden zijn geweest.

Voor de moord op Bakker werden in mei van dit jaar ook al twee broers aangehouden in Suriname, van wie een eveneens terechtstond in 26Koper. Hun strafzaken worden wel ondergebracht in het grote Marengo-proces. Omdat Mourad B. door het OM slechts als medeplichtige wordt gezien, staat hij niet samen met de hoofdverdachten voor de rechter.

Mourad B. blijft in afwachting van zijn proces vastzitten. Zijn zaak gaat op 4 december verder. De inhoudelijke behandeling is in de loop van volgend jaar.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Giftige stof chroom-6 gevonden op trams door Nieuwegein

De trams die door Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rijden bevatten verf met daarin de stof chroom-6. Die stof kan bij inademing zeer schadelijk voor de gezondheid zijn en leiden tot ziektes als kanker.

Voor reizigers is geen gevaar, maar medewerkers die de afgelopen jaren onderhoud pleegden aan de trams lopen wel risico dat ze chroom-6 hebben ingeademd. Het bedrijf Stadler in Nieuwegein is verantwoordelijk voor het onderhouden van de trams. “Chroom-6 is alleen schadelijk als je er aan gaat werken, niet als vaste stof”, zegt een woordvoerder van de provincie.

“Blootstelling kan onder andere ontstaan bij het spuiten van chroom-6 houdende verf of bij het schuren, stralen, snijden of lassen”, schrijft de provincie, die verantwoordelijk is voor het tramverkeer. “Ook bij het lassen komt chroom-6 vrij middels lasdampen.”

Medewerkers van Stadler zijn afgelopen vrijdag bijgepraat over de chroom-6. Daarbij was ook een Arbo-arts aanwezig. Om hoeveel medewerkers het gaat kan de provincie nog niet vertellen. Een woordvoerder zegt: “Het gaat over een aantal jaren en dat wordt nu ook geïnventariseerd. Er zijn verschillende bedrijven bij betrokken geweest. Dat wordt nu ook geïnventariseerd.”

RISICO NIET GROOT
De provincie kondigt de komende tijd nieuwe onderzoeken aan. Tegelijkertijd zegt de provincie: “Bij het uitvoeren van het reinigen of het doen van preventieve en correctieve werkzaamheden aan de tramstellen is het de verwachting dat er geen chroom-6 stof- of rookdeeltjes zijn vrijgekomen.”

De werkzaamheden aan de trams zijn voorlopig stilgelegd. De vondst leidt niet tot een wijziging in de dienstregeling van het tramverkeer. Het gaat om oude trams, niet om de nieuwe toestellen die bijvoorbeeld bij de Uithoflijn gebruikt worden.

Imagine Multi Culti Festival in beeld

Zaterdag 7 september jl. werd voor de tweede keer het Imagine Multi Culti Festival gehouden in Nieuwegein. Op het terrein, bij het Petanque Centrum aan de Galecopperlaan, konden de bezoekers genieten van muziek, volksdans en diverse lekkernijen uit diverse culturen.

Op het terrein waren twee podia met tal van optredens van een mix van verschillende artiesten. Van Syrië naar Afrika en van Nederland naar Nieuw Zeeland en alles wat daar tussen in zat. Onze videograaf Jos van Vogelpoel nam een kijkje en maakte bovenstaand videoverslag.

Samen koken en samen eten met de bezoekers
Op het terrein stonden vijf enorme keukens opgesteld waar vrijwilligers heerlijk aan het koken waren. De bezoekers konden genieten van de Surinaamse, Egyptische, Nederlandse, Syrische en Griekse keuken. Precies zoals het hoort op een Multi Culti Festival.

Rolschaatster Sylvia Pistorius van KRC Rolling 5e op EK in Duitsland

Afgelopen week zijn in Duitsland de Europese Kampioenschappen kunstrolschaatsen gehouden in het vrijrijden en dansen. Hiervoor waren door de rolschaatsbond KRC-sters Natalie Hengst en Sylvia Pistorius geselecteerd om hieraan deel te nemen. Beiden deden mee in de discipline dans. Natalie bij de junioren en Sylvia bij de senioren. Voor Natalie was het haar debuut tijdens een EK.

Bij de junioren reed Natalie Hengst een wat mindere style dans waarmee ze op de 14e plaats eindigde. Daarna liet zij echter een mooie vrije dans zien die goed was voor een 10e plaats. In het eindklassement werd zij uiteindelijk 14e, een prima debuut op het EK.

Bij de senioren reed Sylvia Pistorius twee fantastische dansen en haalde zij zowel bij de style dans als bij de vrije dans een prachtige 5e plaats. Waar zij vorig jaar bij het EK nog 8e was, werd zij nu 5e in het eindklassement. Vermeldenswaardig is dat Sylvia een technische score haalde die de derde hoogste score bij de senioren was.

Sylvia Pistorius