Verkeersregelaars schenken 750,- euro aan de Speelgoedbank

De Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein heeft dit jaar een bijdrage geschonken aan de Speelgoedbank Nieuwegein. De medewerkers van De Speelgoedbank aan de Vredebestlaan 23 in Nieuwegein mochten vrijdagmiddag 16 november jl. een cheque van maar liefst 750,- euro in ontvangst nemen om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen en ouders die het niet kunnen betalen. ‘Een mooie bijdrage zo net voor Sinterklaas en de Kerst,’ aldus Christel Matthijssen van de Speelgoedbank Nieuwegein. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke om de ontvangst van de cheque vast te leggen.

Loek Verhoef, voorzitter en coördinator van de Stichting Verkeersregelaars: ‘Bij veel evenementen in Nieuwegein staan wij niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor betrokkenheid. Voor onze inzetten krijgen wij een vergoeding waarmee we aan het eind van elk jaar een goed doel kiezen in Nieuwegein. Eerder mochten wij een mooi bedrag schenken aan de Voedselbank en de Wens Ambulance. Dit jaar is het de Speelgoedbank in Nieuwegein geworden.’

Over de Speelgoedbank
Naast de Voedselbank en de Kledingbank kent Nieuwegein ook de Speelgoedbank. De Speelgoedbank Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie welke gebruikt- en nieuw speelgoed inzamelt en deze gratis uitgeeft aan kinderen tot 12 jaar waarvan de ouders door financiële redenen of een slechte thuissituatie geen speelgoed voor hun kinderen kunnen kopen.

Het gebruikte speelgoed wordt verkregen via particulieren die het bij de Speelgoedbank inleveren. Al het speelgoed wordt eerst door vrijwilligers gecontroleerd op compleetheid en of het werkt. Eventueel worden kleine reparatie verricht. Met de komst van Sinterklaas wordt er weer een Sinterklaasactie opgezet.

Kijk voor meer informatie op de website van de Speelgoedbank. Hier staan ook de verdere voorwaarden, de huisregels en hoeveel cadeautjes u per kind mag uitzoeken.

Over Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein
Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein (SEVN) is een stichting zonder winstoogmerk.
SEVN is een initiatief van een groep vrijwillige verkeersregelaars die in Nieuwegein meerdere evenementen helpen ondersteunen met het regelen van het verkeer. De stichting is in april 2014 opgericht. Jaarlijks steunt de stichting goede doelen welke een relatie hebben met Nieuwegein.

Jolanda de Jongh tweede winnares Week van de Veiligheid

Vrijdagmiddag 16 november jl. heeft ook de winnares van de tweede Facebook quizvraag over veiligheid haar prijs in ontvangst genomen. Jolanda de Jongh gaf tijdens de Week van de Veiligheid van 8 tot en met 14 oktober op Facebook het juiste antwoord op de vraag “Welk gereedschap gebruikt de “gemiddelde” inbreker?”. Het juiste antwoord is een schroevendraaier en een tang.

Tijdens de Week van de Veiligheid wil de gemeente Nieuwegein veiligheid onder de aandacht brengen bij inwoners en ondernemers. De veiligheidskrant die alle inwoners via de huis-aan-huiskrant hebben ontvangen en de Facebookactie waren onderdeel hiervan. Deze jaarlijks terugkerende week is altijd in oktober als de dagen langer en donker worden. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit, zoals overvallen en inbraken, toe. In de veiligheidskrant staan tips over veilig wonen, het beschermen van uw eigendommen en het herkennen van onveilige situaties.

Jolanda de Jongh neemt haar prijs in ontvangst

McHappy Day Nieuwegein Blokhoeve

Op McHappy Day – woensdag 21 november 2018 – bedanken alle 245 restaurants van McDonald’s in Nederland hun gasten voor hun bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds via de aankoop van een Happy Meal. En op McHappy Day gaat er van iedere bestelling een donatie naar het Ronald McDonald Kinderfonds en ontvangen gasten een unieke Happy Meal Box. Dit jaar vinden in de verschillende restaurants van McDonald’s diverse activiteiten plaats. Ook het McDonald’s restaurant Nieuwegein Blokhoeve zet het Ronald McDonald Kinderfonds op McHappy Day in het zonnetje.

Het Happy Meal, symbool van de samenwerking tussen McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds, wordt op McHappy Day geserveerd in een speciale Happy Meal box, ontworpen door kinderen van wie het gezin zelf gebruik heeft gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Activiteiten Nieuwegein Blokhoeve
McDonald’s restaurant Nieuwegein Blokhoeve organiseert op McHappy Day diverse speciale activiteiten: een kleurplatenwedstrijd, schminken en glittertattoos zetten.

Samenwerking
Een ziek kind kan zijn ouders niet missen, en daarom zetten het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald’s zich al ruim dertig jaar in om gezinnen tijdens de lastige periode wanneer een kind in het ziekenhuis ligt, samen te laten zijn. Erwin Dito, Director Marketing & Supply Chain: ‘De betrokkenheid van onze gasten bij het Ronald McDonald Kinderfonds is hartverwarmend. Ik wil graag, samen met al onze Franchisenemers en Crew, onze gasten bedanken voor hun bijdrage aan het goede werk van het Kinderfonds.’

Vintage Modeshow bij Kringloop Plaza

Zaterdag 17 november a.s. organiseert Kringloop Plaza aan de Ravenswade 54 op industriegebied de Liesbosch in Nieuwegein een grote Vintage Modeshow. Tijdens deze modeshow word een grote collectie kleding, zowel dames als heren, als vintage, feest en merkkleding getoond die in de winkel hangen. De medewerkers hebben deze kleding de laatste twee maanden apart gelegd voor deze show. Vintage kleding is momenteel ‘hot’ en zeer gewild. Vooral onder jongeren. De modeshow begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Over Kringloop Plaza
Kringloop Plaza is het grootste Kringloop warenhuis van Nieuwegein. Met 2500m2 zorgen zij er iedere dag voor dat u alle benodigdheden kunt vinden. De winkel is 7 dagen per week open.

Kringloop Plaza moet niet verward worden met een tweedehandswinkel. Tweedehandswinkels kopen hun goederen in, kringloopcentra bevoorraden zich met goederen die door mensen zijn afgedankt en die voor niets ter beschikking worden gesteld. Deze worden vaak aan huis opgehaald. In de sorteerafdeling worden ze vervolgens gesorteerd, gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en schoongemaakt. Daarna worden ze in de kringloopwinkel weer aangeboden. Een deel van de opbrengst gaat naar en goed doel. Bij Kringloop Plaza is dat: KiKa, Ronald MC Donald en de Hersenstichting.

Nieuwegein tevreden na integrale steekproefcontrole op industrieterrein Plettenburg en Liesbosch

Donderdag 15 november 2018 hebben de gemeente Nieuwegein, de Veiligheidsregio (brandweer), Stedin en de politie samen een achttal onaangekondigde controles uitgevoerd op industrieterrein Plettenburg en de Liesbosch. Tijdens deze controle zijn ze nagegaan in hoeverre de bedrijven de geldende regels naleven. De gemeente wil op deze wijze beter zicht krijgen op wat er zich afspeelt op de industrieterreinen om toe te werken naar een gezond en veilig ondernemingsklimaat.

Tijdens de controle van deze bedrijven is gekeken naar mogelijke ondermijning of overtredingen op het gebied van bestemmingsplan, milieu, bouwen, brandveiligheid, gebruik elektriciteit en dergelijke. Als er sprake was van een overtreding, is er direct gehandhaafd. De gemeente is tevreden dat, op een paar kleine overtredingen op het gebied van brandveiligheid, er geen grove overtredingen zijn geconstateerd.

Volledig beeld
De gemeente, Veiligheidsregio (brandweer) en Stedin voeren deze controles gezamenlijk uit, daarbij ondersteund door de politie voor de handhaving van de openbare orde. Daardoor ontstaat een vollediger beeld over de (on)veiligheid en kan de overheid uiteindelijk slagvaardiger optreden.

Aanpak industrieterreinen
Deze controle maakt onderdeel uit van meerdere controles die in de toekomst bij bedrijven op de industrieterreinen van Nieuwegein uitgevoerd gaan worden. Tijdens deze controles zal zoveel mogelijk direct gehandhaafd worden bij misstanden en opgetreden worden bij strafrechtelijke overtredingen.

Hulp van bewoners en ondernemers
Voor de aanpak van criminaliteit en overtredingen op de industrieterreinen is ook de hulp van bewoners en ondernemers nodig. Ziet u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het dan bij de politie (0900-8844) of gemeente (14 030). Zo werken we samen toe naar gezonde en veilige Nieuwegeinse industrieterreinen en wijken.

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Ik kan maar niet genoeg krijgen van de “nieuwe” Bossenwaard, vol b(l)oeiende planten en krieuwelende en zoemende beestjes. Het is echter onverbiddelijk herfst geworden en binnenkort zal de Lek wel weer bezit nemen van deze vlakte. In heel Nieuwegein zijn allerlei soorten munt te vinden, langs de waterkant of nabij de Lek. Speciaal langs de Lek, in de zomer, tussen de stenen op de oever of iets verder in het zand, groeit ook de hertsmunt. Bij deze.

Udo: ‘Langs allerlei sloten en watertjes in Nieuwegein vind je in de zomer watermunt. Mooi,en opvallend door de sterke muntgeur. Als u zich wel eens langs de oevers van de Lek waagt, kunt u tussen de stenen of in het zand een andere muntsoort vinden. Zij geurt nauwelijks maar is wel getooid met pluimen van lichtpaarse lipbloempjes: hertsmunt.