‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Ik kan maar niet genoeg krijgen van de “nieuwe” Bossenwaard, vol b(l)oeiende planten en krieuwelende en zoemende beestjes. Het is echter onverbiddelijk herfst geworden en binnenkort zal de Lek wel weer bezit nemen van deze vlakte. In heel Nieuwegein zijn allerlei soorten munt te vinden, langs de waterkant of nabij de Lek. Speciaal langs de Lek, in de zomer, tussen de stenen op de oever of iets verder in het zand, groeit ook de hertsmunt. Bij deze.

Udo: ‘Langs allerlei sloten en watertjes in Nieuwegein vind je in de zomer watermunt. Mooi,en opvallend door de sterke muntgeur. Als u zich wel eens langs de oevers van de Lek waagt, kunt u tussen de stenen of in het zand een andere muntsoort vinden. Zij geurt nauwelijks maar is wel getooid met pluimen van lichtpaarse lipbloempjes: hertsmunt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk