Verkeersregelaars schenken 750,- euro aan de Speelgoedbank

De Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein heeft dit jaar een bijdrage geschonken aan de Speelgoedbank Nieuwegein. De medewerkers van De Speelgoedbank aan de Vredebestlaan 23 in Nieuwegein mochten vrijdagmiddag 16 november jl. een cheque van maar liefst 750,- euro in ontvangst nemen om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen en ouders die het niet kunnen betalen. ‘Een mooie bijdrage zo net voor Sinterklaas en de Kerst,’ aldus Christel Matthijssen van de Speelgoedbank Nieuwegein. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke om de ontvangst van de cheque vast te leggen.

Loek Verhoef, voorzitter en coördinator van de Stichting Verkeersregelaars: ‘Bij veel evenementen in Nieuwegein staan wij niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor betrokkenheid. Voor onze inzetten krijgen wij een vergoeding waarmee we aan het eind van elk jaar een goed doel kiezen in Nieuwegein. Eerder mochten wij een mooi bedrag schenken aan de Voedselbank en de Wens Ambulance. Dit jaar is het de Speelgoedbank in Nieuwegein geworden.’

Over de Speelgoedbank
Naast de Voedselbank en de Kledingbank kent Nieuwegein ook de Speelgoedbank. De Speelgoedbank Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie welke gebruikt- en nieuw speelgoed inzamelt en deze gratis uitgeeft aan kinderen tot 12 jaar waarvan de ouders door financiële redenen of een slechte thuissituatie geen speelgoed voor hun kinderen kunnen kopen.

Het gebruikte speelgoed wordt verkregen via particulieren die het bij de Speelgoedbank inleveren. Al het speelgoed wordt eerst door vrijwilligers gecontroleerd op compleetheid en of het werkt. Eventueel worden kleine reparatie verricht. Met de komst van Sinterklaas wordt er weer een Sinterklaasactie opgezet.

Kijk voor meer informatie op de website van de Speelgoedbank. Hier staan ook de verdere voorwaarden, de huisregels en hoeveel cadeautjes u per kind mag uitzoeken.

Over Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein
Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein (SEVN) is een stichting zonder winstoogmerk.
SEVN is een initiatief van een groep vrijwillige verkeersregelaars die in Nieuwegein meerdere evenementen helpen ondersteunen met het regelen van het verkeer. De stichting is in april 2014 opgericht. Jaarlijks steunt de stichting goede doelen welke een relatie hebben met Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren