15e Lentefeest in het Natuurkwartier (MEC)

Op zondag 17 mei aanstaande van 11.00 uur tot 16.30 uur organiseren het Natuurkwartier en Samen Duurzaam Nieuwegein voor de 15e keer het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt. Het Natuurkwartier is gevestigd aan de Geinoord 9 in Nieuwegein. Met het Lentefeest laat het Natuurkwartier uitgebreid zien wat het zo al te bieden heeft.

Het Lentefeest, een bruisende dag vol natuur, cultuur, milieu, toekomst en geschiedenis, is er voor jong en oud. Je kunt er genieten van muziek, lekkere (biologische) hapjes, drankjes ontspannen in de stadse natuur. Ook zijn er ontzettend veel activiteiten voor kinderen; ideaal dus voor een dagje uit met het hele gezin. De toegang is gratis.

Tijdens het Lentefeest kun je de kinderboerderij IJsselstee bezoeken, Museum Warsenhoeck, de Poldermolen Oudegein, het Milieu Educatie Centrum (MEC) en een kijkje nemen in de Proevtuin.

Zo zijn er in Museum Warsenhoeck gebruiksvoorwerpen en gereedschappen uit de voormalige boerderij te zien die ons mee terugnemen naar het boerenbedrijf van drie eeuwen geleden. Er is een omvangrijke fototentoonstelling met beeldmateriaal afkomstig uit het beeldarchief van de Historische Kring Nieuwegein. Wisselende exposities van veelal Nieuwegeinse kunstenaars bieden een veelzijdige blik op de hedendaagse kunst.

Aan het programma van het Lentefeest werken daarboven mee: IVN Nieuwegein, Fotoclub De Ontspanner, De Groene Koepel, BSO Wijs, Buitenwijs, Reinaerde, en tal van andere, bij de natuur betrokken organisaties en personen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk