14-jarige zwartrijder wordt agressief

Een betrapte zwartrijder werd op maandagavond 7 januari agressief en viel een controleur aan. Rond 20.30 uur sprak een controleur van Connexxion ter hoogte van de tramhalte Batau-Noord een jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, in de tram aan. Hij bleek geen kaartje te hebben en kon zich niet legitimeren. Daarop verzocht de controleur hem mee te rijden naar het Connexxionkantoortje bij Cityplaza en om iemand te bellen die een legitimatiebewijs van hem kon brengen.

In het chauffeursverblijf bij Cityplaza bleek dat de jongen niemand kon bereiken, die zijn legitimatie kon brengen. De controleur hield de jongen daarop aan en meldde dat hij de politie in zou schakelen. Daarop werd de jongen agressief. Hij viel de controleur aan, maar die wist hem beet te pakken en probeerde hem samen met een collega onder controle te krijgen. De verdachte slaagde er toch nog in hem enkele schoppen te gaven, maar de controleurs kregen hem vervolgens onder controle en boeiden hem.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en brachten de agressieve jongen naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek vastgezet. Zijn vader is van de aanhouding op de hoogte gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor zwartrijden, het zich niet kunnen legitimeren en verzet bij zijn aanhouding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk