Jongeren ontvangen glazen herinneringstegel voor het winnen van het Jongerenlintje

De jongeren die de afgelopen 10 jaar uit handen van burgemeester Frans Backhuijs tijdens het Nieuwjaarsfeest het Jongerenlintje in ontvangst mochten nemen, ontvingen afgelopen zaterdagmiddag een blijvende herinnering in glas van de burgemeester. In de 10 jaar dat Frans Backhuijs burgemeester is heeft hij aan 42 jongeren het Jongerenlintje mogen uitreiken.

Op uitnodiging van de burgemeester kwamen ze afgelopen zaterdag bijeen in het theatercafé van Stadstheater De Kom. Het afgelopen jaar (zie foto hieronder) ontvingen bijvoorbeeld Hanane Chrit, Hannah Herrlitz, Sam Pijper en David Burg een mooie oorkonde vanwege hun vrijwillige inzet voor Nieuwegein. Ook zij kregen een mooie herinnering uit handen van de burgemeester.

Backhuijs: ‘Nu ik op 9 mei afscheid neem als burgemeester van Nieuwegein wilde ik graag alle winnaars een keer uitnodigen om nog een keer stil te staan bij alle bijzondere activiteiten die deze jongeren hebben gedaan. Daarom deze bijeenkomst en een persoonlijke herinnering in de vorm van een glazen herinneringstegel.’

V.l.n.r. Hanane Chrit, Hannah Herrlitz, burgemeester Frans Backhuijs, Sam Pijper en David Burg

  • Hanane Chrit (16) voor haar inzet bij Stichting Balans voor de Leercorner en het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor jongeren.
  • Hannah Herrlitz (12) voor de organisatie van het benefietconcert voor Oekraïense vluchtelingen en haar inzet als muzikaal vrijwilliger bij kerkelijk centrum De Rank.
  • Sam Pijper (19) voor zijn inzet in het wijknetwerk Fokkesteeg en zijn sociale betrokkenheid bij de buurt en zijn familie.
  • David Burg (15) voor zijn inzet bij de bibliotheek voor de Media Makerspace.

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein.

De Doorslag
Het is het tiende jaar dat er jongerenlintjes worden uitgereikt. Het lintje heet De Doorslag, niet alleen omdat dit de naam is van een kanaal in Nieuwegein, maar vooral omdat deze jongeren van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap.

Hieronder de blijvende herinnering in glas voor Hanane, Hannah, Sam en David

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Naast deze eretitel en oorkonde krijgen deze helden ook een tegel met hun naam erop die langs het water De Doorslag liggen. Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk