Zo stream je films en games beter en sneller

Tegenwoordig is streamen helemaal in en als je bekijkt welke mogelijkheden het biedt, is dat eigenlijk geen wonder. Films online bekijken en games spelen is leuk, maar dan moet je het wel op de juiste manier doen. Wil je voortaan beter, sneller en goedkoper streamen? Lees dan snel verder voor enkele handige tips!

De beste tips om films en games te streamen
Streamen betekent dat je pakketjes van data, zoals games of films, via een netwerk ontvangt. Op zich is de technologie erachter relatief eenvoudig, maar er komt wel heel wat bij kijken op praktisch niveau. Houd onderstaande tips in het achterhoofd en voortaan gaat streamen gemakkelijker:

1. Kies het juiste platform
Ten eerste moet je het juiste streaming platform kiezen en geloof het maar: er zijn er heel wat. Netflix is een van de bekendste voor films en series, maar ook bijvoorbeeld Streamz is een erg populair platform. Daarbij vind je tegenwoordig heel wat oplossingen voor het streamen van games.

Een goede tip? Maak een grondige vergelijking van de verschillende opties, zodat je wel degelijk het juiste platform gebruikt voor wat je wil doen. Kijk bijvoorbeeld naar:

• het type games en films dat wordt aangeboden
• de hoeveelheid games en films
• de prijs per maand van het platform

2. Investeer in streaming accessoires
Het juiste platform voor streaming is een goed begin, maar daar blijft het niet bij. Je vindt tegenwoordig immers ook heel wat accessoires die je streaming-ervaring nog beter maken. Denk maar aan speciale controllers voor het streamen en spelen van games op je computer. Ook de Formuler Z11 Pro Max, een apparaat waarmee je probleemloos films en games streamt op je televisie is een goede optie.

Het loont dus zeker de moeite om onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden en welke voordelen ze bieden voor jouw manier van streamen. Daarbij is het aangeraden om die accessoires te kopen bij een betrouwbare aanbieder, zoals Satdeal. Op die manier ben je zeker van kwaliteit en stream je sneller en beter.

3. Vergelijk prijzen tussen platforms
Wat je ook wilt streamen en wat je voorkeuren ook mogen zijn, het is erg belangrijk om niet zomaar het eerste het beste streaming platform te kiezen. Juist door de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden is de kans groot dat je ergens een goedkopere optie vindt, die misschien wel een aantal interessante voordelen biedt.

In de meeste gevallen liggen die prijzen relatief gelijk, maar er zijn uitzonderingen. Bepaalde platforms bieden gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om toegang te krijgen tot wel honderden games en exclusieve voordelen. Aan de andere kant betaal je dan ook wel wat meer voor een account. Gooi dus geen geld over de balk en kies een platform dat helemaal aansluit op jouw behoeftes.

Zelf streamen? Zo doe je het goed
Hoewel bijna iedereen tegenwoordig films of games streamt, zijn er ook creatieve zielen die zelf content willen delen met anderen. Dit kan natuurlijk ook door te streamen, maar dan komt er nog veel meer bij kijken. Zo beschikt een professionele streamer over enkele essentiële accessoires:

• een kwalitatief hoogwaardige camera of camera’s
• een stevig statief om de camera te installeren
• een microfoon met een goede geluidsweergave
• een internetsnelheid van 7 tot 10 Mb per seconde

Of je nu zelfgemaakte muziek wilt delen op Twitch of je favoriete games wilt streamen met je fans, bovenstaande benodigdheden zijn onmisbaar. Ook in dit geval is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor materiaal van kwaliteit bij een speciaalzaak als Satdeal. Zo kom je professioneel over en heeft je publiek effectief iets aan je content.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk