100% Cees. Deze week maakt Maestro Culinaire Cees van Suylekom zalm in bladerdeeg

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein om een  pompoensoep te maken. Ook maakten we een heerlijke gehaktbrood volgens oma’s recept.

Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Deze keer was Cees op Fort Jutphaas en maakte een heerlijke zalm in bladerdeeg. Makkelijk, lekker en mooi voor Oud & Nieuw en zo goed te combineren met bubbels.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum.

De volgende ingrediënten heeft u nodig voor vier personen:
1 kilo zalm
grote vellen bladerdeeg
bakpapier
heksenkaas
1 ei
bieslook
viskruiden

Het bereiden
Een groot stuk bladerdeeg, liefst verse van de bakker
Gaatjes met de vork prikken in het deeg
Stuk zalm zonder vel verwennen met mooie vis kruiden, goed inmasseren
Zalm op het bladerdeeg leggen en op de zalm dun ontbijtspek
Daar op de heksenkaas en gesnipperde bieslook met wat dille
Vrije rand insmeren met geklopte ei, de tweede laag deeg er op en goed met een vork de rand sluiten boven zijde lakken met eigeel en sesamzaad er op strooien
In verwarmde oven van 200 graden plm 25 minuten

Iets laten afkoelen en dan met zeer scherp mes plakken snijden.
Let op! Niet te hard op het mes drukken anders druk je alles plat

Eet smakelijk en een mooi uiteinde en een gezond 2018.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren