100% Cees. Deze week maakt Maestro Culinaire Cees van Suylekom oma’s gehaktbrood

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw. In de laatste uitzending waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Deze keer maakt Cees een een ouderwetse gehaktbrood, volgens oma’s recept. De volgende ingrediënten heeft u nodig:

1 heel casinobrood (liefst wit, Cees gebruikte een bruin omdat de bakker geen witte had)
2 ons boeren ham
1 grote witte ui
Ongeveer 100 gram roomboter
250 gram kalfsgehakt!
Verse gedroogde kruiden: rozemarijn en salie
1 ei-geel.

Bewerking
Ui ham fijnsnijden mengen met het gehakt en voeg peper en zout toe.
Brood aan de bovenzijde opensnijden en leeg halen.
Vullen met het gehakt mengsel.
Bovenzijde er weer op rondom insmeren met room boter.

Geheel in aluminium sluiten en plusminus 45 minuten in de oven op 220 graden.

De folie er af en dan jonge oven kaas op het dak brood nog even 5 minuten in de oven. Daarna is het klaar en in plakken snijden.

Eet smakelijk! Lekker met een verse salade met kappertjes.

Volgende keer maken we een heerlijk dessert voor de feestdagen. Dit doen we in Museum Warsenhoeck. Klik hier voor alle afleveringen van 100% Cees.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk