100% Cees. Deze week maakt Cees een makkelijke zalmpasta

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Klik hier voor alle eerdere kookvideo’s van Cees.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Deze keer maakt Cees een heerlijke zalmpasta, lekker makkelijk en snel klaar.

Deze week was Cees te gast op de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein. Hij maakte een heerlijke pasta met zalm en knoflook. De volgende ingrediënten heeft u nodig voor 4 personen:

400 gram zalmsnippers (gerookte)
Dille
6 tenen knoflook
Blik gepelde tomaten
1 theelepeltje kaneel
Scheutje witte wijn (hoeft niet)
Halve liter echte slagroom
500 gram pasta naar keuze

Bereiding
Knoflook pletten en in een koekenpan laag garen. Dan de knoflook er uit halen als je nog moet kussen anders erin laten.

De tomaatblokjes toevoegen met een klein scheutje witte wijn, dan even door garen op lage temperatuur.

De kaneel er doorspatelen en dan de zalmsnippers even laten garen. Hierna de slagroom erdoor en dan alles nog even goed doorspatelen. Beetje zout en peper toevoegen voor de smaak.

Pasta afromen en mengen met de saus.

Garneren met verse dille.

Eet smakelijk!

100% Cees

One thought on “100% Cees. Deze week maakt Cees een makkelijke zalmpasta

  1. kobus

    Hallo Cees wij vonden het een heerlijk recept, snel klaar echt een aanrader, bedankt

    groeten Jaap Lith

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren