100% Cees. Deze week heerlijke kippendijen

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom geeft frequent tips en tricks over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want, alleen het beste is voor u!

Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Klik hier voor alle eerdere kookvideo’s van Cees.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum.

Deze week waren wij in de wijnwinkel op Fort Jutphaas. Maestro Cees van Suylekom maakte een heerlijke kippendij. Per persoon neem je 1 á 2 kippendijen. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en gewokte spruitjes in de kerrie.

1 gele puntpaprika
1 rode puntpaprika
1 komkommer
Sushi azijn
1 grote kippendij (per persoon ongeveer 150 gram)
1 dunneplaktomaat
1 blad ijsbergsla of wilde spinazie
1 eetlepel verse fijn gehakte kruiden oregano, rozemarijn en wat tijm
6 plakken langspek
Voor de garnering met de puntpaprika’s en de komkommer mengt u de fijngesneden puntpaprika’s in de Sushi azijn. Laat dit ongeveer 90 minuten staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren