100% Cees. Deze week maakt Maestro Cees van Suylekom waterkerssoep

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom geeft frequent tips en tricks over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want, alleen het beste is voor u!

Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Klik hier voor alle eerdere kookvideo’s van Cees.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum.

Deze week waren wij op de Golfbaan in Galecop. Maestro Cees van Suylekom maakte een heerlijke waterkerssoep met een room noten toef. De volgende ingediende heeft u nodig:

200 gram waterkers
1 zeer fijngehakte sjalot
60 gram roomboter
Olijfolie Olio da Oliva
30 gram bloem
1 liter kippenbouillon
1/2 dl room
2 dl geklopte room
50 gram walnoten of hazelnoten (ongezouten)
1 el gesnipperde gerookte zalm

Roux maken even garen met roomboter en bloem
De kippenbouillon toevoegen
Blaadjes waterkers ritsen en met sjalot licht aanfruiten in koekenpan
Daarna alles bij de lichtgebonden roux toevoegen en een staafmixer erdoor

Vlak voor serveren een fluweel maken van Liaison. Dit maakt u met 1 dl room (ongezoet) en 1 eidooier (dus het eigeel). Dit mengen in een steelpan en verhitten tot net voor ’t kookpunt (90 to 92 graden celcius).

De liaison rustig toevoegen al roerend in de soep mag niet meer koken. Let op! anders schift de soep.
De geklopte room mengen met de noten voor de toef op de soep.

Als extra kunt u gerookte zalm toevoegen in de soep als u het bord hebt gevuld. Dit geeft een lekkere smaak aan de soep.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren