Zes van de zeven fractieleden van de partij ieders Belang geven openheid van zaken

Aangezien geen enkele communicatie mogelijk bleek met het bestuur van de vereniging van de lokale partij ieders Belang – op mails en telefoontjes werd niet gereageerd, laat staan dat er actie werd ondernomen op de gemelde misstanden – kiezen de geroyeerde fractieleden er nu voor om de feiten openbaar te maken en hier ook bij de politie aangifte van te doen. Het gaat over het mogelijk frauduleus handelen van ex fractievoorzitter J. Verbeek van de politieke partij ieders Belang en partijvoorzitter Dorella van Putten. Klik hier voor achtergrond informatie. Maandagmiddag 27 februari 2017 om 16.00 uur doen zij aangifte op het politiebureau in Nieuwegein.

Genoemde raadsleden Haitze de Jong, Ad Visschers, Harry Rietveld en Vincent Verhaar, naast de beide commissieleden Victor Goulmy en John van Engelen, gaan door onder de partijnaam “ieders Belang” omdat zij geheel terecht Jacqueline Verbeek (wegens niet integer gedrag, zoals die zijn: financiële malversaties met als doel fiscale fraude, het aanzetten tot valsheid in geschrifte, voornemens tot oplichting van de Gem. Nieuwegein en vervreemding van de partijkas) uit de fractie hebben gezet.

‘Jacqueline Verbeek behoudt desondanks haar eigen raadszetel omdat dit volgens de kieswet kan en gaat verder voor zover wij weten als eenmansfractie’ aldus Haitze de Jong in een verklaring aan onze redactie.

De Jong: De aangiftes waarvan hier sprake is, hebben betrekking op de volgende zaken en personen:

Jacqueline Verbeek

  • Wegens het aanzetten tot het plegen van valsheid in geschrifte en het voornemen tot oplichting van de Gemeente Nieuwegein; zij heeft namelijk getracht de penningmeester van de partij “ieders Belang” een valse factuur te laten opstellen, om daarmee onder een persoonlijke vordering van de gemeente Nieuwegein van € 420,50 op haar, uit te komen. De betreffende nepfactuur was al helemaal door haar opgesteld en ingevuld. Een kopie van deze nepfactuur is niet alleen veiliggesteld maar dient ook ter bewijs.
  • Vervreemding van de partijrekening van ieders Belang bij de ING-bank (met een saldo van ruim € 16.000,-); op persoonlijke titel heeft zij op 9 februari 2017 rond 14.00 uur de toegang van deze rekening geblokkeerd voor de (nog) in functie zijnde penningmeester die daarover rekening en verantwoording was verschuldigd aan het bestuur en de leden van de partij. Mevrouw Verbeek was hier in persona niet toe bevoegd. Haar handelen is daarmee niet alleen onrechtmatig maar zelfs een strafbaar feit aan te merken, door dat “vervreemding” het onrechtmatig wijzigen van het beheer inhoudt.

Jacqueline Verbeek en Dorella van Putten

  • Het uitvoeren in de afgelopen jaren van diverse financiële transacties tussen de partijrekening en de privérekening van mevrouw Verbeek met als enige doel het verschaffen aan haar van meerdere fiscale aftrekposten; het gaat hier om een bedrag van € 2100,- in 2014 en een bedrag van € 1200,- in 2015. De partijvoorzitter mevrouw Dorella van Putten heeft daarbij niet alleen dergelijke transacties t.b.v. mevrouw Verbeek gefaciliteerd maar daartoe ook zelfs opdrachten gegeven, welke transacties rieken naar fiscale fraude naar fiscale fraude door mevrouw Verbeek.
  • Het zal eenieder duidelijk zijn dat dergelijk handelen van deze twee bestuursleden, te weten de partijvoorzitter mevrouw Van Putten en het algemeen bestuurslid mevrouw Verbeek niet eenvoudig weg kan worden afgedaan met een verklaring van het bestuur dat er in het verleden een aantal zaken niet helemaal goed zijn gegaan, maar dat we vooruit moeten kijken. Beide bestuursleden hebben aantoonbaar de belangen van de partij ondergeschikt gemaakt aan het eigen Belang, waardoor ze niet allen de partij hebben geschaad maar ook in potentie de partij in een positie hebben gebracht dat die aansprakelijk kan worden gesteld voor voornoemde malversaties omdat die door het bestuur zijn gefaciliteerd. Het moge dan ook duidelijk zijn dat het handelen van beide personen, te weten mevrouw Jacqueline Verbeek en mevrouw Dorella van Putten, niet langer als integer kan worden bestempeld.

Reden dus genoeg, zoals al gezegd, om tot aangifte tegen deze personen over te gaan, nu enige zelfcorrectie van beiden tot op heden is uitgebleven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk