Toezicht en Handhaving Nieuwegein faalt

De afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Nieuwegein heeft weer gefaald. Met Pasen werd er niet opgetreden tegen de zondagsopening van de Albert Heijn op winkelcentrum Hoog Zandveld. Nu blijkt dat de afdeling heeft gefaald bij het toezicht houden bij de verbouwing van Kerkelijkcentrum De Bron in de wijk De Doorslag.

De kerk aan de Buizerdlaan is onlangs gesloten na de vondst van asbest. Een buurtbewoner moest de gemeente er nota bene op attenderen dat de leien op de gevel die vervangen zijn asbest bevatten. Dit materiaal is op eigen houtje verwijderd zonder tussenkomst van een professionele bedrijf. Reden voor de Verenigde Senioren Partij (VSP) om in een Art. 42 brief vragen te stellen aan het college van B&W in Nieuwegein.

De kerk heeft sinds korte tijd nieuwe gebruikers. De Protestantse Kerk heeft het gebouw verkocht aan de Nieuw-Apostolische Kerk uit Utrecht. Deze heeft het pand onlangs opgeknapt en zitten er koud een weekje in. De 370 leden van de kerk moeten nu tijdelijk uitwijken naar een kerk in Hilversum. Momenteel wordt de ernst van de asbestvervuiling geïnventariseerd. Rond 4 mei zal een saneringsplan klaar zijn. Zolang zal het gebied afgezet blijven met hekken.

In de brief van de VSP aan het college: ‘De kerk aan de Buizerdlaan is gebouwd voor 1994 en dan heeft men altijd een asbestinventarisatierapport nodig bij een verbouwing. Ook een sloopmelding is verplicht. Er is hier mogelijk sprake van een zwaar milieudelict, zo ja dan vindt de VSP dat er hard moet worden opgetreden conform de Landelijke Handhavingsstrategie want een milieudelict als deze is gevaarlijk voor de gezondheid en veiligheid van mens en dier.’ Klik hier voor de brief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk