Ploegen 38e Jeugdwielerronde zijn bekend

Van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 augustus aanstaande wordt de 38e Jeugdwielerronde van Nieuwegein verreden op het wielerparcours in de wijk Galecop. Gisteren, dinsdag 12 juni j.l. werd het programma en de ploegenindeling bekend gemaakt door de organisatie in het Petanquecentrum aan de Galecopperzoom. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje voor de video)

Met de deelname van vijf wielrenners uit de Poolse zusterstad Pulawy is er dit jaar voor het eerst buitenlandse deelname. Dit alles werd mogelijk, doordat de gemeente Nieuwegein reeds sinds 1994 een stedenband onderhoudt met Pulawy.

Het belooft weer een prachtige wedstrijd te worden met veel enthousiast publiek aan de kant, als het weer tenminste een beetje meezit. De wielrenners zijn inmiddels bekend en zij zijn al volop aan het trainen. Tijdens de jeugdrondeweek vinden er ook twee dikkebandenraces op gewone fietsen plaats. Deze zijn voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Daarvoor kan nog ingeschreven worden bij de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk