Sportief dagboek (12)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Weer een pechvolle dag voor de beide Nieuwegeinse zaterdagclubs Geinoord en JSV. Op sportpark Zonnegloren brak de zon niet door voor Geinoord want in de allerlaatste minuut werd door mistasten van doelman Jeremy Vrede een verdiend punt misgelopen terwijl JSV in Huizen lange tijd de betere ploeg tegen de onaantastbare koploper Zuidvogels maar desondanks in de 61-ste minuut verloor door een mooi afstandsschot van Ricardo Tat. Zuidvogels-trainer Fernandeze Coco, na afloop: ,,JSV was een sterke opponent, ik noem dit een meer dan zwaarbevochten overwinning.’’

Door deze nederlagen hebben JSV en Geinoord zich nog wat verder in de nesten gewerkt op de ranglijst want de concurrentie pakte wel punten zodat de situatie er na deze kille zaterdag niet beter op werd. Geinoord had in de sleutelwedstrijd tegen VVZ voor rust de betere papieren maar de formatie van coach Dick Kooijman verzuimde, net als vorige week in Aalsmeer, het goede veldspel te voorzien van een doeltreffende afwerking. Doelman Stijn Waals van de thuisclub bleef vaak met kunst en vliegwerk overeind, zodat de rust met een uiterst teleurstellend 0-0 werd afgesloten.

Wat de trouwe kern van Geinoord vreesde, gebeurde in de tweede helft. Zoals tegen De Merino’s. AFC en Aalsmeer kwam een veel slechtere tweede helft uit de bus zodat Geinoord alle zeilen moest bijzetten om de nul vast te houden. Dat leek te gaan lukken maar vlak voor het laatste fluitsignaal van de prima fluitende arbiter Van der Perk sloeg het noodlot alsnog toe. De tijd was daarna te kort om het tij nog te keren.

Doelman Jeremy Vrede die met enkele goede reflexen zijn ploeg lange tijd overeind had gehouden, ging nu lelijk in de fout bij een hoge dwarrelbal op zijn doel uit het verre achterland, sloeg de bal tegen de lat waarna de aanvaller van VVZ gemakkelijk kon raak koppen. Een enorme desillusie voor Geinoord dat nu twee weken rust heeft voordat de cruciale thuiswedstrijd tegen Zwaluwen ’30 op het programma staat.

JSV verbaasde vriend en vijand in Huizen door tegen koploper Zuidvogels lange tijd de regie in handen te hebben. De formatie van trainer Michael van den Berg had ook nog eens de tegenslag dat topscorer Wesley Vaes met rood van het veld moest in de loop van de tweede helft, een kwartier voor tijd zag de scheidsrechter in een charge op Ricado Tat aanleiding voor deze beslissing. En juist deze Tat kroonde zich tot matchwinnaar door doelman Pascal Florie tien minuten voor tijd te passeren met een fraai schot. De druiven waren zuur voor JSV dat zeker een puntje had verdiend en nu over twee weken thuis tegen SVL kan laten zien dat dit goede spel een vervolg krijgt.

Het zondagteam van Vreeswijk zorgde voor het enige lichtpunt van het Nieuwegeinse voetbalweekeinde. De derde klasser versloeg in Gouderak de plaatselijke club met liefst 0-4 waarbij topscorer Roland Truggelaar weer drie treffers voor zijn rekening nam, de andere goal kwam op naam van Luciano Poeketie. JSV zondag verloor opnieuw, nu was Domstad Majella met 3-2 de baas en zakt verder op de ranglijst..

doelmanmis

Geinoord-–doelman Jeremy Vrede ging in de laatste minuut van het duel tegen VVZ in de fout waardoor de Soester ploeg op de valreep met 1-0 won (foto-Gerard van Vliet)