Raad akkoord met plan Rijnhuizen/Parkhout en Zandveld

In de Nieuwegeinse gemeenteraad stond donderdagavond 28 april j.l. een spannende vergadering op de agenda. Er werd namelijk gestemd over de nieuwbouwplannen voor Rijnhuizen en Zandveld en de upgrade van sportpark Parkhout. Ook kreeg de SP wethouder Martijn Stekelenburg een motie van afkeuring aan zijn broek vanwege de zeer slechte communicatie omtrent de invoering van de Stadspas.

Over de nieuwbouwplannen: De raad was verdeeld, maar een meerderheid heeft toch ingestemd met de herontwikkeling van het gebied Rijnhuizen en Zandveld. Vlak voor de raadsvergadering liet GroenLinks al weten in te zullen stemmen met het voorstel.

Voor het plan waren 21 raadsleden, 11 leden waren tegen. De raad was lange tijd erg verdeeld over het onderwerp Rijnhuizen/Parkhout/Zandveld. Er is ruim drie jaar over dit plan gepraat. Tegen het plan hebben gestemd: ChristenUnie, Ieders Belang, Stadspartij Núwegein en de VSP. GroenLinks en SP twijfelden lang aan steun, maar ‘geen woningen aan de Helmkruid’ bracht de partijen over de streep.

Met een amendement van het CDA heeft de gemeenteraad besloten dat aan het besluit werd toegevoegd dat voor de verenigingen in ‘t Drieluik (Rijnhuizen) gezocht moet worden naar alternatieve huisvesting. Een motie van het CDA om actief met het bestuur van Bouwspeeltuin Jeugdland in gesprek te gaan over een oplossing voor hun slechte accommodatie, wanneer Jeugdland zijn eigen toekomstvisie heeft vastgesteld, werd ook gesteund door de raad.

Bij de tramhalte op de parkeerplaats aan het Helmkruid komen 40 appartementen in een 5 verdieping hoge seniorenflat. Door de bouw van deze appartementen is de bouw van 100 eensgezinswoningen aan het Helmkruid van de baan. En in Rijnhuizen-noord worden zestig woningen in het duurdere segment gebouwd.

De Nieuwegeinse hockeyclub MHCN, die nu nog zit op Rijnhuizen, gaat uiterlijk in 2024 verhuizen naar sportpark Parkhout. De hockeyclub krijgt een ‘verhuiskostenvergoeding’ van 2,4 miljoen euro mee. Het sportpark zelf krijgt ook een metamorfose met nieuwe kunstgrasvelden en een herinrichting van de huidige voetbalvelden. Er komt één accommodatie voor de huidige twee voetbalclubs, VSV Vreeswijk en SV Geinoord. Later dit jaar zullen de twee clubs beslissen of ze fuseren tot een voetbalclub, maar dat zal onze columist Hans van Echtelt zeker in de gaten houden.

Klik op het videocameraatje hieronder voor een videoverslag van onze videograaf Bart van Rooijen van de vergadering met aan het eind hoe de SP wethouder een motie van afkeuring overleeft m.b.t. de communicatie over de invoering van de nieuwe Stadspas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk