Steun voor SP wethouder ondanks blunder

SP-wethouder Martijn Stekelenburg kreeg donderdaganavond 28 april j.l. een motie van afkeuring aan zijn broek van het CDA en ChristenUnie tijdens een interpellatiedebat in de gemeenteraad. De partijen keurden zijn gedrag af in de kwestie bij de invoering van de Stadspas. De wethouder was ‘vergeten’ de raad te informeren over de invoering van deze pas die de U-pas moet vervangen. Met de stadspas kunnen inwoners met een laag inkomen gratis of met korting gebruikmaken van sportieve en culturele activiteiten in Nieuwegein.

artikel41805-pp20130901martijnstekelenburg3185

De motie van het CDA en de ChristenUnie kreeg niet de steun die zij gehoopt had. Slechts 11 van de 33 raadsleden gaven steun aan deze motie. (Ieders Belang, Stadspartij Núwegein, CDA en ChristenUnie). Een meerderheid van de raadsleden vond het middel te zwaar waardoor het al gauw werd afgezwakt tot ‘uiterst onhandig.’

Het CDA en de ChristenUnie waren zeer verrast dat de SP wethouder in februari aankondigde om per 1 juli aanstaande te starten met de Stadspas. Dit na verschillende beloftes om de raad te betrekken bij de invoering van deze pas. Beide partijen vonden dat hij de raad buitenspel had gezet.

Een meerderheid van de raad blijft wethouder Stekelenburg steunen. Die geeft op zijn beurt aan in mei terug te komen op de invoering van de Stadspas. Stekelenburg heeft toegezegd dat de raad wat hem betreft nog alle gelegenheid krijgt om mee te praten over de invoering van de Stadspas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk