GroenLinks laat weten voor nieuw plan te stemmen

Donderdag 28 april neemt de raad van Nieuwegein een besluit over het project Rijnhuizen-Parkhout-Zandveld-Helmkruid. Dit project heeft een roerige geschiedenis waarbij GroenLinks lang twijfels heeft gehad bij de verschillende voorstellen. Maar vandaag laat zij weten voorzichtig optimistisch te zijn over het nieuwe plan Rijnhuizen-Parkhout-Zandveld-Helmkruid.

GroenLinks: ‘Het huidige voorstel echter haalt het belangrijkste pijnpunt voor GroenLinks weg: er gaat niet gebouwd worden aan het Helmkruid. Mede daarom heeft de fractie uiteindelijk voor het voorstel gestemd.’

Een ander belangrijk discussiepunt bij GroenLinks was de bouw in Rijnhuizen. Met het vaststellen van de gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen in november 2014 was dit eigenlijk al besloten. GroenLinks heeft hier destijds ook voor gestemd omdat deze gebiedsvisie op een belangrijke manier bijdraagt aan de transformatie van de vele leegstaande kantoorgebouwen in dit gebied. Een onderdeel van die plannen is ook mogelijke woningbouw in Rijnhuizen Noord waarbij gebouwd wordt op de huidige hockeylocatie. GroenLinks heeft gepleit voor het herstel van een ecologische verbindingszone door dit gebied wat ook gerealiseerd zal worden. De hoeveelheid hoogwaardig groen zal toenemen door het brede Oeverpark wat leidt tot een verbetering van de biodiversiteit. De woningen in het gebied zullen grondgebonden woningen zijn waarvoor strenge duurzaamheidsnormen gelden.

Een ander onderdeel van het plan is de bouw van appartementen met zorginfrastructuur op het parkeerterrein bij de tramhalte Wiersdijk. ‘Hiermee wordt mede voldaan aan de grote vraag die er is naar dit type woningen voor mensen met een zorgbehoefte’ aldus GroenLinks.

‘Door het upgraden van sportvoorzieningen Parkhout – Zandveld krijgen we toekomstbestendige sportvoorzieningen en worden de fusieplannen van de twee voetbalverenigingen ondersteund. Daarnaast betekent het ook dat de sportclubs beter in staat worden gesteld eigen inkomsten te genereren’ laat zij onze redactie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk