CDA: Koningslinde in Nieuwegein voor Koning

Sinds het ontstaan van het Nederlands Koningshuis is het een traditie om bij iedere abdicatie een zogenoemde Koningslinde te planten, meestal met een sierhek er om heen. In tal van gemeente herinneren inmiddels monumentale Koningslindes aan het begin van het koningsschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

Raadslid Roelof de Wild: “Het CDA in Nieuwegein draagt het Huis van Oranje een warm hart toe en ziet in de troonswisseling een goede aanleiding om ook in Nieuwegein een Koningslinde te planten en zo deze traditie voort te zetten.” Daarom heeft het CDA op 31 januari, de verjaardag van koningin Beatrix, die op 30 april abdiceert, het college gevraagd om ter gelegenheid van de troonswisseling óók een Koningslinde in Nieuwegein te planten.

“In het bijzonder denkt het CDA daarbij aan plaatsing op het stadsplein, een prominente en breed publiekstoegankelijke plek in Nieuwegein. Een dergelijke linde zal het straatbeeld aldaar dusdanig verfraaien”, aldus De Wild. Tevens wil het CDA dat de plaatsing van deze Koningslinde een levendige en oranjegetinte happening wordt waarbij bewoners en vooral de kinderen van de Nieuwegeinse scholen betrokken worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk