Zorgen over bouw, sloop en verkoop van woningen in Vreeswijk door Mitros

GroenLinks heeft een brief gestuurd naar het college naar aanleiding van de onrust rond de nieuwbouwplannen van Mitros in Vreeswijk aan de Margrietstraat en Irenestraat. Er is veel onduidelijkheid over de plannen, de voorgenomen sloop, renovatiemogelijkheden, en verkoop van woningen. GroenLinks wil van het college weten of dit in lijn is met de raamovereenkomst met de woningbouwverenigingen en of dit niet ten koste gaat van het aantal sociale huurwoningen in Nieuwegein.

Fractievoorzitter Feenstra: “Wij hebben zorgen over dit proces, bijvoorbeeld over de communicatie met de bewoners. Maar ook maken wij ons zorgen over de toekomst: blijven er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar? Woningen waar nu al zo’n schreeuwend tekort aan is. We horen veel klachten en zorgen van bewoners en daarom hebben wij deze scherpe vragen aan het college gesteld”.

GroenLinks wacht de antwoorden hierop af en zal deze situatie zeker nauwlettend blijven volgen en waar nodig actie ondernemen. “De kranten staan vol van zorgen over woningnood, zeker voor mensen rond het sociaal minimum. Dit is echt heel belangrijk en dus moet met deze woningen in Vreeswijk zorgvuldig en goed worden omgegaan”, aldus Feenstra.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren