Anna van Rijn-penning voor de heer Hidde van der Kluit

Op maandag 21 maart 2022 ontving de heer Hidde van der Kluit de Anna van Rijn-penning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Hij krijgt de penning wegens zijn verdiensten voor de Nieuwegeinse gemeenschap op het terrein van historie en erfgoed. Hij was lid van de stuurgroep 50 jaar Nieuwegein en werkte mee aan een aantal activiteiten ter gelegenheid van dat jubileum.

Historische Kring
In 2016 werd de heer Hidde van der Kluit voorzitter van de Historische Kring Nieuwegein (HKN). Hij heeft zich ingezet om geschiedenis en erfgoed van Nieuwegein voor een groter publiek toegankelijk te maken. Hij heeft bestaande samenwerkingsverbanden geïntensiveerd en actief verbinding gezocht met organisaties binnen en buiten het gebruikelijke speelveld van erfgoed.

Museumwerf Vreeswijk
De museumwerf Vreeswijk en de Historische Kring Nieuwegein werken sinds 2014 samen. De heer Jack Gondel, directeur van Museum Vreeswijk vertelt: “De heer Van der Kluit heeft deze samenwerking een grote impuls gegeven door zijn enthousiasme en persoonlijke kwaliteiten. Hij ziet kansen en is in staat om iets negatiefs naar het positieve om te buigen. Hij heeft waardering voor alle betrokkenen en motiveert hen door te zien wat de bijdrage van eenieder is”.

Stichting Poldermolen Nieuwegein
De stichting kent de heer Van der Kluit vanaf het moment dat de werkgroep “Maak de Oudegeinse molen weer maalvaardig” met haar werkzaamheden startte in 2015. Vanaf het begin heeft Hidde de werkgroep gesteund.

De laatste jaren begint het overleg tussen partners van het Natuurkwartier vastere vormen aan te nemen. Leny Smit, voorzitter van Stichting Poldermolen Nieuwegein vertelt: “De heer Van der Kluit valt in dit overleg op door zijn constructieve en enthousiaste houding ten aanzien van de Natuurkwartierontwikkelingen; hij heeft de eigenschap om positief en verbindend samen te werken met diverse partijen in de gemeente”.

VrijwilligersHuis Nieuwegein
“In zijn rol als lid van de adviesraad is de heer Hidde van der Kluit essentieel geweest voor de ontwikkeling van het VrijwilligersHuis”, aldus Peter Bakker, Coördinator VrijwilligersHuis Nieuwegein. “Tot vandaag de dag, zelf na het vertrekken van de complete adviesraad, is Hidde de persoon die het VrijwillígersHuis adviseert, ondersteunt en praktische hulp biedt, iets waar wij hem voor eeuwig dankbaar zullen zijn.”

Fietsersbond Nieuwegein
Hidde is sinds 2010 lid van de Fietsersbond en heeft vanaf 2016 binnen de afdeling op verschillende manieren actief bijgedragen aan een fietsvriendelijker Nieuwegein. Hij heeft in 2016 en 2017 een rol gespeeld bij de totstandkoming van Fietsnet Nieuwegein, het metro-fietsbewegwijzeringssysteem, met 5000 gekleurde stickers random lantaarnpalen. Ook heeft hij route-H geadopteerd en zorgt dat de groene stickers tiptop in orde zijn. “Hij is dan ook een echte fietsinfluencer op de achtergrond!”, aldus Clarion Wegerif, voorzitter van de Fietsersbond Nieuwegein.

Scoutinglandgoed Zeewolde
Scoutinglandgoed Zeewolde is een plek waar met name jeugd en jongeren, met en zonder beperking, een avontuur in de natuur kunnen beleven en zo zichzelf kunnen ontwikkelen. Peter Messerschmidt, directeur van Schoutinglandgoed Zeewolde vertelt: “Op het Scoutinglandgoed hebben we de afgelopen jaar hard gewerkt aan het realiseren van het Avonturenhuis. Dit is een gebouw met 82 bedden, centrale keuken en speelruimtes waar met name de jongste kinderen hun avontuur kunnen beleven. En uiteraard moet in een dergelijk gebouw stoelen, banken, tafels, keukenspullen komen. Hidde heeft ons daar fantastisch mee geholpen door in zijn netwerk bedrijven te benaderen om deze spullen te geven.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk