Zorgen bij bewoners aan het Helmkruid vanwege toenemende verkeersdrukte

‘De gemeente Nieuwegein maakt haar belofte voor een autoluw Helmkruid niet waar, nu zij voornemens is een tijdelijke sporthal te plaatsen bij korfbalvereniging Koveni aan het Helmkruid’ aldus de omwonenden tegenover onze redactie.

Helmkruid

De bewoners aan het Helmkruid zijn blij met de verplaatsing van de oude kantine van voormalig VSV Vreeswijk die gefuseerd is met SV Geinoord tot SV Parkhout en de daardoor afnemende verkeersdruk door het Helmkruid. ‘Echter door de voorgenomen plannen om een tijdelijke sporthal te plaatsen aan het Helmkruid zal de verkeersdruk weer toenemen’, aldus Rien Derks, namens de bewoners.

De huizen aan het historisch Helmkruid zijn 100 jaar oud, kwetsbaar en vertonen nu al scheuren door te intensieve verkeersbewegingen in de straat. Deze woningen zijn gebouwd op een kleiplaat en zijn hierdoor zeer kwetsbaar. Derks: ‘Wij hebben al aangegeven dat er een goede alternatief is voor een tijdelijke sporthal, namelijk op de oude locatie van de kantine van SV Geinoord. Deze alternatieve locatie is onvoldoende belicht en biedt vele voordelen.’

Op 12 oktober zal de gemeenteraad een besluit nemen over de voorgenomen plaatsing van een tijdelijke sporthal. ‘Daar zullen wij als bewoners zeker bij aanwezig zijn want ‘tijdelijk’ is een ruim begrip en binnenkort komt ook de Mixed Hockey Club Nieuwegein naar Parkhout en ook die willen een sporthal. Wij zijn bang voor meer verkeersdrukte in de straat en omgeving met alle gevolgen van dien. Ook denken wij dat deze nieuwe sporthal definitief zal blijven waardoor onze woningen nog meer schade zullen oplopen’ aldus Derks.

‘In het gebied zitten ook de tafeltennisclub, bouwspeeltuin Jeugdland, Korfbalvereniging Koven rn straat ook de Mixed Hockey Club Nieuwegein. Allemaal verkeersbewegingen die door het Helmkruid komen.’

Helmkruid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk