Katern

Tijdelijke sporthal op Parkhout in Nieuwegein

Op 22 februari dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met de garantstelling van Verbindion om de vernieuwing van Merwestein te kunnen realiseren. Deze verbouwing betekent dat er in de periode van mei 2024 tot juli 2026 geen sporthal beschikbaar is bij Merwestein. Daar is nu een oplossing voor gevonden, er komt een tijdelijke sporthal op sportpark Parkhout in Zandveld, naast het clubgebouw van korfbalvereniging Koveni.

De sporthal aan het Merweplein wordt nu overdag gebruikt door het Calscollege en het Oosterlichtcollege.Inde overige uren is de sporthal in gebruik bij verenigingen. Een tijdelijke sporthal is nodig zodat de gemeente blijft voldoen aan haar wettelijke verplichting om te zorgen voor voldoende gymvoorzieningen en zodat er voor de verenigingen voldoende sporthalruimte is. Gebleken is dat de ruimte achter Koveni, op het Sportpark Parkhout-Zandveld de beste locatie is voor de sporthal. De kosten worden geraamd op € 2.600.000,- Voor de exploitatie van de sporthal wordt een bedrag beschikbaar gesteld van € 23.000,-.

Binnenkort zal het het college van B&W de gemeenteraad vragen in te stemmen met de realisatie van deze tijdelijke sporthal voor een periode van maximaal 10 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk